Care sunt cele mai bune companii din lume pentru care să lucrezi?

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 29 februarie 2020 586 afişări

Care sunt cele mai bune companii din lume pentru care să lucrezi?

Revista Fortuna a publicat lista celor mai bune 100 de companii pentru care să lucrezi în 2020. Printre criteriile de selecţie, se numără, pe lângă salariile generoase şi avantajele pe care le oferă job-ul respectiv, gradul în care un angajat se simte apreciat, cât de determinat este şi cât de mult respectă valorile companiei.

  1. Hilton

Fondat în: 1919

Angajaţi: 62.000

Hilton a devenit anul acesta prima companie non-tech care ocupă locul întâi doi ani la rând. Multinaţionala a fost preluată în 2007 de noul CEO Chris Nassetta, care se află într-o misiune continuă de reinventare a companiei.

  1. Ultimate Software

Fondat în: 1990

Angajaţi: 5.600

Compania de software HR sărbătoreşte al nouălea an consecutiv în clasament. Printre beneficiile de care se bucură angajaţii se numără o asigurare premium de sănătate plătită în totalitate de firmă şi o perioadă nelimitată de concediu plătit.

  1. Wegmans Food Markets

Fondat în: 1916

Angajaţi: 51.000

Lanţul american de supermarket-uri cu alimente organice are peste 100 de locaţii în Statele Unite. Un angajat al companiei a spus că „atunci când managerii spun că le pasă, îţi arată cu adevărat acest lucru în acţiunile lor”.

  1. Cisco

Fondat în: 1984

Angajaţi: 39.000

Cisco spune despre sine că este lider mondial în IT şi reţele, însă popularitatea companiei acoperă mai multe sectoare. Pe lângă servicii acoperite de psihologi şi consilieri, Cisco oferă examinări gratuite pentru depresie şi anxietate, cursuri de meditaţie şi yoga.

  1. Workday

Fondat în: 2005

Angajaţi: 8.800

Workday este un furnizor de software-uri financiare şi HR în ale cărei clădiri se găsesc spaţii de recreere şi copaci de interior. Pe deasupra, compania oferă un program gratuit de patru luni – Career Accelerator Program – pentru a atrage cât mai mulţi militari lăsaţi în rezervă.

  1. Salesforce

Fondat în: 1999

Angajaţi: 26.000

În interiorul gigantului de software şi cloud, 52% din numărul de angajări noi se efectuează în urma unei recomandări ale unor angajaţi actuali. Conducerea pune extrem de mult accent pe acest lucru, oferind bonusuri de 2.000 de dolari pentru fiecare recomandare reuşită.

  1. Edward Jones

Fondat în: 1922

Angajaţi: 47.000

Edward Jones este o firmă de servicii financiare care are în prezent peste 15.000 de locaţii. Cultura companiei presupune ca angajaţii cu vechime să îşi transmită experienţele şi cunoştinţele spre noii colegi, fapt ce implică o securitate pe termen lung în interiorul firmei.

  1. Stryker

Fondat în: 1941

Angajaţi: 20.000

Compania de tehnologie medicală şi-a luat un angajament vis-a-vis de voluntariat de sustenabilitate, plantând până acum peste 20.000 de copaci. Anumiţi angajaţi pot fi selectaţi să termine 40 de ore de voluntariat pe an.

  1. American Express

Fondat în: 1850

Angajaţi: 60.000

Angajaţii gigantului american de servicii financiare se bucură de un program flexibil, „family-friendly”, care urmăreşte să-i ajute pe angajaţi să îşi diversifice aptitudinile. Totul face parte dintr-o cultură de progres constant.

  1. Kimpton Hotels & Restaurants

Fondat în: 1981

Angajaţi: 8.000

Grupul de hoteluri şi restaurante a lansat mai multe iniţiative în 2019, una dintre ele urmărind să le uşureze reîntoarcerea mamelor la locul de muncă. De asemenea, 56% dintre angajaţii companiei sunt membrii unor grupuri minoritare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
angajati,
servicii,
valori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.