Care sunt cele patru skilluri esenţiale de care angajaţii au nevoie pentru a face faţă unei pieţe a muncii ce se îndreaptă cu toată viteza spre viitor
Piaţa muncii se află într-o continuă schimbare, accelerată mai ales de noile inovaţii tehnologice. Competenţele necesare angajaţilor pentru a se adapta unui mediu care se transformă constant şi rapid se pot rezuma la un set de patru abilităţi care se vor dovedi esenţiale în viitorul apropiat, scrie World Economic Forum.
Printre acestea se numără mai ales competenţele digitale avansate cum ar fi capacitatea de a lucra cu conceptul de inteligenţă artificială, machine learning sau cloud computing.
Cum arată lista celor mai necesare skilluri ale unui angajat în viitor:
Analiza a 228 de milioane de anunţuri de angajare a arătat că „seturile de competenţe cu cea mai rapidă creştere şi cea mai mare cerere” sunt inteligenţa artificială/machine learning, managementul produselor, social-media şi cloud computing.
Rata de creştere pe cinci ani pentru aceste patru skilluri a fost de 122% în 2021, comparativ cu o rată de creştere de 10% ale altor abilităţi generale în aceeaşi perioadă.
Pentru acei angajaţi care posedă sau adoptă cele mai cerute competenţe, recompensele vor fi excepţionale. Atât câştigurile, cât şi oportunităţile vor fi mai mari decât cele oferite de un loc de muncă obişnuit, de la începutul şi până la sfârşitul carierei.
Pe măsură ce transformarea digitală se răspândeşte în economie, un număr tot mai mare de sectoare industriale se luptă pentru a atrage lucrători cu competenţe în domeniul AI/ML, cloud computing, social media şi management de produs.
Industrii atât de diverse precum securitatea cibernetică, designul creativ şi managementul informaţiilor medicale necesită din ce în ce mai mult angajaţi care posedă cele patru competenţe.
Pe măsură ce cererea de competenţe digitale se răspândeşte în toate industriile, unele roluri tradiţionale, inclusiv cele din domeniul tehnologiei, se confruntă cu un declin rapid.
Studiile arată că „consultanţa în afaceri, vânzările , arhitectura şi administrarea bazelor de date, designul şi dezvoltarea web„ înregistrează o scădere importantă a cererii.
Rolul de dezvoltator web a fost puternic afectat de platforme care le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi construi într-o manieră mai simplă un site web, fără a fi nevoie de experienţa unui designer.
Locurile de muncă ale viitorului şi nevoia companiilor de adaptare la viitor vor fi un subiect intens discutat în următorii ani, pe măsură ce tehnologia avansează şi creează o nouă piaţa a muncii la care atât angajatorii cât şi angajaţii trebuie să adere.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro