Cât va plăti în plus România în urma prelungirii cu trei luni a acordului cu FMI. Care sunt comisioanele de administrare a banilor pe care nu i-am accesat
Prelungirea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) înseamnă costuri suplimentare pentru România care deşi nu trebuie să returneze banii puşi la dispoziţie de instituţia financiară prin acordul preventiv de tip stand-by, trebuie totuşi să achite comisioane pentru trei luni în plus.
Prelungirea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) înseamnă costuri suplimentare pentru România care, deşi nu trebuie să returneze banii puşi la dispoziţie de instituţia financiară prin acordul preventiv de tip stand-by, trebuie totuşi să achite comisioane pentru trei luni în plus. Chiar dacă România nu a folosit banii de la FMI, anual statul a plătit instituţiei financiare un comision de angajament de 0,3% din suma totală, mai exact 10,8 milioane de euro. Prelungirea acordului cu trei luni înseamnă un cost suplimentar de 2,7 milioane de euro, cuantumul total al comisionelor majorându-se de la 21,6 milioane de euro, la 24,3 milioane de euro, potrivit calculelor gândul. "Statul va plăti instituţiei financiare un comision de angajament de 0,3% pe an chiar dacă banii nu vor fi folosiţi", nota Mediafax în 2011, când s-a semnat acordul cu FMI.
Toate stirile sunt pe gandul.info
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro