Câtă şaorma mănâncă românii? Anul trecut au comandat una la 10 secunde

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 iulie 2023 30 afişări

Câtă şaorma mănâncă românii?  Anul trecut au comandat una la 10 secunde

În 2022, românii au comandat prin intermediul unei platforme de livrări circa 3.310.000 de şaorma, cu 60% mai mai mult faţă de anul precedent. Conform reprezentanţilor platformei, românii au comandat, în medie, o şaorma la 10 secunde.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Kebabului, marcată în 14 iulie, Glovo a prezentat principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul de şaorma.

În 2022, prin platformă, în România au fost livrate peste 3.310.000 de porţii de şaorma, acest preparat fiind pe locul doi în topul preferinţelor utilizatorilor, precedat doar de burgeri. La nivelul întregului an, prin platformă s-a comandat cu 60% mai multă şaorma faţă de anul 2021.

Minutul de aur al anului pentru consumul de şaorma a fost înregistrat în 24 februarie 2022, de sărbătoarea Dragobetelui, la ora 19:45, minut în care românii au comandat 69 de porţii. În plus, luna martie a înregistrat un record al consumului de şaorma, iar la nivelul întregului an s-a comandat o şaorma la fiecare 10 secunde.

Conform datelor Glovo, românii au ales în special acest preparat pentru masa de seară, astfel încât o treime dintre comenzile de anul trecut au fost plasate în intervalul orar 18.00-20.00, în special joia şi vinerea. În plus, utilizatorii preferă să savureze acest preparat cu specific oriental şi noaptea târziu, mai mult de 10% dintre comenzile de şaorma fiind plasate în intervalul 23.00 - 2.00. În topul preferinţelor românilor rămâne şaorma mare de pui, urmată de varianta cu vită şi curcan.

„România ocupă primul loc la nivel global când vine vorba de consumul de şaorma din reţeaua Glovo de 25 de ţări, iar la nivel local, Bucureşti, Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi sunt oraşele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de şaorma în România anul trecut”, arată reprezentanţii aplicaţiei.

În ceea ce priveşte evoluţia anuală a consumului la nivel de oraşe, datele platformei arată că utilizatorii din Târgu-Mureş au comandat de 8 ori mai multă şaorma în 2022 faţă de anul precedent, în timp ce utilizatorii din Galaţi au comandat de şase ori mai multă şaorma. Cel mai mare fan al preparatului cu specific oriental este un orădean care, în medie, a comandat şaorma de şase ori pe săptămână pe parcursul anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
şaorma,
comandat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.