Ce e patriotismul? Cunosti vreun cantec patriotic? Intrebarile la care tineri din Timisoara n-au stiut sa raspunda. Cine e de vina
Mai stiu copiii si tinerii din ziua de azi ce inseamna patriotismul, mai simt ceva pentru aceasta tara, in conditiile in care parintii ii pregatesc ‘pentru export’ temandu-se ca nu mai au aici un viitor?
Profesorul de istorie a venit si cu explicatii.
„Termenul de patriotism, pentru noi, care am prins si din perioada nationalist-comunista, are o alta conotatie. Sa nu uitam ca pana in 1989 si chiar si dupa 1989, din punct de vedere cultural, noi am trait intr-un nationalism-comunism extrem de agresiv. Trebuie sa recunoastem, spre exemplu, ca la limba romana, noi nu studiam romantismul, ci studiam cate un reprezentant roman si aveam impresia ca reprezentantul nostru este cel care a creat curentul la nivelul intregii Europe. Deci, cred ca, daca acesti copii au o criza de identitate in a defini patriotismul, criza lor vine de la generatiile anterioare, care nu au reusit sa le explice foarte clar ce inseamna aceste valori. Totdeauna in istorie functioneaza teoria vinei celuilalt. Totdeauna sunt de vina altii pentru ce nu reusim noi sa facem din punct de vedere social, dar, daca ar trebui sa fim cinstiti, si foarte desele schimbari au dus la aceasta situatie. Este si o generatie de un alt tip, este o generatie de informatica, probabil ca daca ii lasati un pic sa isi caute pe Google, in 3 minute va dadeau toate cantecele posibile si toate definitiile conform DEX-ului„, a mai spus profesorul Sorin Ionescu.Directorul CNB a mai sustinut ca societatea romaneasca a intrat dupa ’89 intr-o criza de identitate.
Intrebat cum le-am putea insufla copiilor patriotismul, profesorul a sustinut ca mai intai trebuie sa rezolvam criza valorilor care s-a adancit in sanul societatii.
„Este foarte greu sa le cerem copiilor nostri ceva, in conditiile in care nu intotdeauna noi le oferim ce isi doresc sau ce au nevoie. In primul rand, societatea romaneasca inca sufera de o criza a valorilor, iar cei care sunt buni si muncesc in mod constant, inca din scoala, se simt dezamagiti cand vad ca nu sunt intotdeauna valorizati de societate. Aici avem o problema, in a-i pune pe primul loc. Noi ne-am asteptat ca, pana la urma, copiii nostri sa fie suma realizarilor din frustrarile noastre. In acest moment, cel care poate sa recupereze si sa inoculeze valorile acestea, este sistemul de educatie„, a precizat Sorin Ionescu.Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro