Ce să facă un şofer lăsat fără permis, deşi a luat o pastilă de răceală? Răspunsul lui Ciolacu

Autor: Andreea Tobias Postat la 08 iulie 2024 77 afişări

Premierul Marcel Ciolacu a făcut, luni, noi declaraţii despre codul rutier. Întrebat ce ar trebui să facă un şofer care rămâne fără permis, deşi a luat doar o simplă pastilă de răceală, premierul a răspuns: „Nu s-a întâmplat până acum acest lucru”.

Ce să facă un şofer lăsat fără permis, deşi a luat o pastilă de răceală? Răspunsul lui Ciolacu

Ciolacu a declarat că are luni întâlniri cu ministrul Transporturilor, ministrul Finanţelor, cu vicepremierul, cu ministrul de Interne, cel al Energiei şi al Fondurilor Europene „şi vedem ce punct trebuie să modificăm joi în şedinţa de guvern cu aplicarea legii. Totuşi, trebuie găsită soluţia să nu abandonăm lupta împotriva drogurilor, categoric, dar nici să facem o nedreptate prin această luptă unor oameni nevinovaţi”.

Premierul a menţionat că, în mod categoric, răspunsul Institutului de Medicină Legală trebuie să vină între 48 de ore şi 72 de ore, în cazul suspiciunii consumului de droguri.

Întrebat ce ar trebui să facă un şofer care rămâne fără permis, deşi a luat doar o simplă pastilă de răceală, premierul a răspuns: „Nu s-a întâmplat până acum acest lucru”.

„Joi vom lua măsurile ca acest lucru să nu se întâmple”, a adăugat Ciolacu.

Codul Rutier a fost modificat recent, printr-o ordonanţă de urgenţă. Printre altele, ordonanţata schimbă regulile de testare a şoferilor pentru alcool sau droguri. Până acum, dacă drugtest-ul era pozitiv, permisul şoferului era reţinut şi i se făcea dosar penal.

Între timp, poliţia a anunţat că anumite medicamente pot avea efecte psihoactive şi recomandă şoferilor să verifice prospectul înainte de a conduce. Până la primirea rezultatelor analizelor, se poate reţine permisul de conducere, fără dosar penal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
meicamente,
şoferi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.