Ce spune şeful Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane, despre munca în regim remote: „Nu reprezintă noul normal. Este o aberaţie pe care o vom corecta cât mai repede posibil”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 25 februarie 2021 114 afişări

Ce spune şeful Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci americane, despre munca în regim remote: „Nu reprezintă noul normal. Este o aberaţie pe care o vom corecta cât mai repede posibil”

Şeful Goldman Sachs David Solomon a respins catalogarea telemuncii drept „noul normal”, declarând că banca de investiţii pe care o conduce a operat anul trecut cu „sub 10% din totalul angajaţilor” în birouri, scrie BBC.

„Nu cred că este ideal pentru un business ca al nostru, inovativ, cooperatist, cu o cultură puternică a uceniciei. Şi nu este noul normal. Este o aberaţie pe care o vom corecta cât mai repede posibil”, spune David Solomon.

CEO-ul se teme în special pentru noua „clasă” de 3.000 de recruţi, care nu vor primi îndrumarea de care au nevoie.

 Chiar dacă pandemia de coronavirus a susţinut adoptarea tehnologiilor digitale şi a creat noi moduri prin care băncile pot lucra mai eficient, Solomon crede că nu va genera schimbări majore pe termen lung.

„Nu cred că modul în care ne efectuăm afacerile va fi atât de diferit odată ce va lua sfârşit criza”, a adăugat Solomon, a cărui părere este împărtăşită şi de alţi directori executivi din Statele Unite şi Marea Britanie.

În septembrie, CEO-ul JPMorgan Jamie Dimon a declarat că munca în regim remote a avut un impact negativ asupra productivităţii. De asemenea, şeful Barclays, Jes Staley, şi-a exprimat recent dorinţa ca vaccinurile anti-coronavirus să grăbească întoarcerea angajaţilor la birou.

Totuşi, Lloyds Banking Group a anunţat că plănuieşte să reducă spaţiul dedicat birourilor cu 20% în următorii trei ani, iar HSBC – cea mai mare bancă din Europa – a anunţat o reducere de 40%.

Totodată, companiile tech par să prezinte mai mult entuziasm în ceea ce priveşte tranziţia către telemuncă. În acest sens, Microsoft şi Twitter şi-au informat angajaţii că vor putea lucra permanent de acasă.

Facebook a sugerat că jumătate din forţa de muncă a companiei va munci în regim remote în următorii cinci-zece ani. Însă gigantul din social media a sugerat că angajaţii care lucrează de la domiciliu vor primi un salariu mai mic, de vreme ce vor fi scutiţi de cheltuielile pe care le impune Silicon Valley.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.