Cea mai mare iniţiativă împotriva poluării: Uniunea Europeană vrea ca emisiile să ajungă la zero până în 2050
Când a fost semnat Tratatul de la Paris în 2015, obiectivul a fost lupta împotriva schimbărilor climatice.
Ambiţia principală a fost cea de a menţine temperatura medie globală mai jos de două grade Celsius şi fiecare ţară dezvoltată s-a implicat, inclusiv Statele Unite, care nu poate părăsi acordul mai devreme de 2020, indiferent de dorinţele lui Donald Trump, potrivit Quartz.
Totuşi, în ciuda progresului, Naţiunile Unite au transmis anul trecut că majoritatea ţărilor sunt în urmă cu planurile de a reduce emisiile.
Când lumea a ajuns la un nou record al efectului de seră, anul trecut, actorii care au semnat la Paris în 2015 au realizat că dacă nu setează obiective mai ambiţioase, temperatura medie în lume va depăşi două grade Celsius ceea ce ar putea duce la o catastrofă climatică.
Uniunea Europeană, care este al treilea cel mai mare emitent de noxe din lume, îşi setează un scop ambiţios. Miguel Arias Canete, cel care conduce divizia pentru climă din cadrul structurii europene, a anunţat în cadrul unei postări pe blogul personal că UE vrea ca emisiile să ajungă la zero până în 2050.
Această ţintă a fost susţinută deja de Parlamentul European, iar UE va lansa o serie de consultaţii publice în următoarele săptămâni.
Dacă UE reuşeşte să îşi ia acest angajament, ar fi una dintre cele mai mari iniţiative împotriva poluării din istoria omenirii.
Deşi mai multe ţări mici atât din UE, cât şi din afara structurii, şi-au impus acest scop, Uniunea Europeană ar fi cel mai mare emitent care a luat această decizie până acum.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro