Cel mai bine clasată destinaţie europeană pentru călătorii. Bucureştiul nu este în top

Autor: Ioana Matei Postat la 11 iunie 2015 657 afişări

Cel mai bine clasată destinaţie europeană pentru călătorii. Bucureştiul nu este în top

Londra şi-a menţinut poziţia de cea mai bine clasată destinaţie internaţională pentru călătorii, pentru a cincea oară în şapte ani, conform studiului anual MasterCard Global Destinations Cities Index.

Pe baza unei înţelegeri e a şabloanelor de călătorie, Global Destinations Cities Index furnizează un clasament al celor mai vizitate 132 oraşe din lume. Indexul oferă o perspectivă detaliată a modului în care oamenii călătoresc şi adresează importanţa şi calitatea oraşelor lumii ca domicilii, destinaţii şi motoare de creştere.       

Conform studiului, se estimează că Londra va primi 18,82 milioane de vizitatori internaţionali în 2015, cu puţin mai mult decât ocupantul locului doi, Bangkok. Cele două oraşe au fost fruntaşele topului la fiecare ediţie. Numărul de vizitatori care stau peste noapte prognozat pentru restul oraşelor din top 10:

    Bangkok – 18,24 milioane vizitatori

    Paris – 16,06 milioane vizitatori

    Dubai – 14,26 milioane vizitatori

    Istanbul – 12,56 milioane vizitatori

    New York – 12,27 milioane vizitatori

    Singapore – 11,88 milioane vizitatori

    Kuala Lumpur – 11,12 milioane vizitatori

    Seoul – 10,35 milioane vizitatori

    Hong Kong – 8,66 milioane vizitatori

Bucureştiul se situează pe locul 81 în GDCI 2015, iar la nivel regional (Europa) pe locul 28, cu o poziţie mai sus decât anul trecut. Astfel, se estimează că Bucureştiul va găzdui 1,02 milioane vizitatori internaţionali, în creştere cu 5,2% faţă de 2014.

În 2015, se estimează că aproximativ 383 milioane de călătorii cu şedere peste noapte vor fi făcute de vizitatori internaţionali în cele 132 oraşe analizate de Index, ceea ce reprezintă o cerere masivă de bunuri, servicii şi experienţe, întrucât aceştia vor cheltui  un total de 360 miliarde dolari pe durata vizitelor.

Conform raportului Naţiunilor Unite asupra Perspectivelor de Urbanizare Mondială, două treimi din populaţia lumii va locui în mediul urban până în 2050. Prin prognozarea numărului de vizitatori internaţionali, Global Destination Cities Index relevă infrastructura necesară pentru a satisfice atât aşteptările localnicilor, cât şi ale vizitatorilor.

La nivel global, câteva tendinţe ies in evidenţă: regiunea Asia/Pacific găzduieşte trei dintre cele patru oraşe cu cea mai rapidă creştere între 2009 şi 2015 - Colombo, Chengdu şi Osaka. La nivelul Europei, Istanbulul este cea mai diversificată destinaţie, cu 50% dintre vizitatori provenind din 33 de oraşe diferite. Lima este destinaţia de top din America Latină, cât şi oraşul cu cea mai rapidă creştere din regiune, înregistrând cu aproape 50% mai mulţi vizitatori internaţionali decât secondantul Mexico City. Dubai continuă să fie unul dintre oraşele cu cel mai accelerat rimt de creştere în top 10, în timp ce Abu Dhani are a treia cea mai rapidă creştere ca oraş destinaţie, per total, între 2009 şi 2015. Houston are cea mai rapidă creştere din America de Nord din 2009 şi este singura destinaţie din America de Nord cu o creştere de două cifre.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-bine-clasata-destinatie-europeana-pentru-calatorii-bucurestiul-nu-este-in-top-14438975
14438975
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.