Cel mai scump tweet din lume: Elon Musk riscă să piardă miliarde de dolari din cauza unei postări pe Twitter. CEO-ul este acuzat de manipularea bursei şi a fost chemat în instanţă de acţionarii Tesla
Tot ce a fost nevoie pentru ca unul dintre cei mai faimoşi şi bogaţi oameni de pe planetă să ajungă în centrul unui nou scandal a fost o postare pe Twitter. Din cauza acesteia, Elon Musk a fost acuzat de fraudă şi manipularea bursei, în cadrul unui proces deschis în aceeastă săptămână de investitori, care l-ar putea costa miliarde, scrie Bloomberg.
Avocaţii acţionarilor care participă la proces vor să convingă juraţii că Musk a minţit în legătură cu postarea de pe Twitter (în care se vorbea despre privatizarea Tesla – n.r.), manipulând preţul acţiunilor şi provocând acţionarilor pierderi importante. De cealaltă parte se află apărarea lui Musk care va căuta să demonteze acuzaţia şi demonstreze că privatizarea nu este doar o minciună.
Pierderea unui proces de o asemenea amploare deschis de acţionarii Tesla l-ar putea forţa pe Elon Musk să plătească daune de miliarde de dolari, potrivit lui Adam Pitchard, profesor la Facultatea de Drept a Universităţii din Michigan.
Procesul vine într-un moment prost pentru directorul Tesla, a cărui avere s-a diminuat de la un vârf de 340 de miliarde de dolari, pe care l-a atins în noiembrie 2021. El a devenit prima persoană din istorie care a pierdut peste 200 de miliarde de dolari. Luna trecută, CEO-ul a pierdut şi titlul de cea mai bogată persoană din lume, iar acţiunile Tesla s-au prăbuşit cu 37% din decembrie şi până în prezent.
Agitaţia creată de postările lui Musk de pe Twitter a rămas vie în memoria colectivă pentru că l-a adus pe Elon Musk în vizorul Comisiei pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA, instituţie care se ocupă de probleme precum manipularea bursei sau fraudele.
Edward Chen, judecătorul care se ocupă de cazul lui Musk, l-a pus deja în dificultate pe miliardar atunci când înainte de deschiderea oficială a procesului a stabilit că postările au fost „nesăbuite şi false” – ceea ce va transmite mai departe juraţilor, pentru a stabili perspectiva din care se va judeca procesul.
Această instrucţiune pe care Chen o va da juraţilor îl pune pe Elon Musk într-o poziţie foarte proastă, este de părere Adam Pitchard.
Avocaţii lui Musk au încercat fără succes în repetate rânduri să îl convingă pe Chen să nu împărtăşească concluzia sa cu juriul, spunând încă de săptămâna trecută că aceasta ar putea fi "extrem de dăunătoare" pentru apărarea CEO-ului.
CEO-ul Tesla a insistat că privatizarea companiei a fost o iniţiativă solidă, bazată pe discuţiile pe care le-a avut cu fondul suveran de investiţii al Arabiei Saudite. El l-a citat pe şeful fondului pentru a depune mărturie la proces, dar şi-a retras cererea după ce avocaţii lui Yasir Al-Rumayyan au susţinut că acesta nu este obligat din punct de vedere legal să se prezinte.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro