Centrele de recuperare medicală atrag investiţii de zeci de milioane de euro
Antreprenorii locali de pe piaţa serviciilor medicale private au pariat pe centre sau spitale de recuperare medicală, cererea pentru astfel de servicii fiind în creştere în ultimii ani, potrivit antreprenorilor de pe această piaţă.
Antreprenorii locali de pe piaţa serviciilor medicale private au pariat pe centre sau spitale de recuperare medicală, cererea pentru astfel de servicii fiind în creştere în ultimii ani, potrivit antreprenorilor de pe această piaţă.
„Este loc de creştere, am diversificat activitatea, continuăm să investim în diferite tehnologii noi, ce asigură recuperarea mai rapidă a pacientului. Estimăm afaceri în creştere cu 20-25% anul acesta faţă de o cifră de afaceri de 4 milioane de euro anul trecut. În cadrul celor două spitale avem 8 medici pe recuperare, restul de aproape 65 de medici lucrează în policlinica Buna Vestire“, declara pentru ZF medicul Doina Cazacu, co-fondatorul Top Med Buna Vestire din Craiova, în cadrul emisiunii ZF Private Health.
Compania operează o policlinică şi două spitale de recuperare medicală în judeţul Dolj. 56.000 de pacienţi ajung anual pentru serviciile din ambulatoriu şi 6.000 de pacienţi pe spitalizare de zi şi continuă, potrivit ei.
Investiţiile au fost foarte mari în infrastructura medicală, aceste spitale îşi desfăşoară activitatea în clădiri proprii, s-au făcut investiţii în aparatură.
Toate serviciile medicale ale Top Med Buna Vestire sunt în relaţie cu Casa de Sănătate, pacientul poate să vină cu biletul de trimitere, a mai spus ea.
Pe piaţa locală, centrele de recuperare medicală sunt noul pariu al operatorilor privaţi ce au sesizat nevoia pentru aceste servicii medicală în piaţă. Principalele afecţiuni tratate în aceste centre sunt cele reumatice, respiratorii, dar şi cardiovasculare, circulatorii, metabolice sau neurologice, se arată pe site-ul companiei. Serviciile oferite sunt de reabilitare medicală, geriatrie şi proceduri medico balneare de terapie recuperatorie şi fizioterapie.
Una din cele mai mari investiţii pe această nişă o face antreprenorul Dan Fitterman, ce va deschide peste câteva luni un spital de recuperare medicală la Iaşi. Acest spital va deservi pacienţii cu afecţiuni ale paaratului locomotor, ale coloanei vertebrale, sistemului neuromuscular şi cardiovascular care au nevoie de recuprare medicală. Investiţia totală în acest spital a depăşit 15 milioane de euro, după cum declara recent antreprenorul pentru ZF. Spitalul, unde vor lucra 130 de medici, va avea secţii de geriatrie, de recuperare, de pregătire operatorie şi recuperare post operatorie, unitatea se va alătura reţelei.
Un alt antreprenor, Vlad Teodorescu, managing partner al clinicilor Donna Medical Center din Bucureşti, anunţa că vara aceasta compania va deschide o clinică de recuperare medicală. În 2020 compania, un business înfiinţat în 2011 de către Elena Claudia Teodorescu, medic radiolog specializat în imagistica sânului, a avut o cifră de afaceri de peste 2,8 milioane de euro, iar pentru anul trecut estima afaceri de 4 milioane de euro. Clinicile Donna Medical Center au finalizat cu afaceri mai mari cu 15% în primul trimestru din acest an faţă de perioada similară a anului trecut.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro