CSR 2021: Împreună pentru sănătate, o iniţiativă privată pentru pacienţii oncologici şi cu afecţiuni grave
Vodafone România, Împreună pentru sănătate - proiect inclus în anuarul CSR 2021 - Cele mai responsabile companii din România
Motivaţie: În România, în anul 2020, trăiau aproximativ patru milioane de bolnavi cronici, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, citate de companie. Mulţi dintre ei întâmpină dificultăţi financiare şi, de cele mai multe ori, nu reuşesc să acopere costurile necesare pentru plata unor investigaţii medicale, tratamente adecvate, transport sau cazare. Acest lucru conduce automat la amânarea sau întreruperea tratamentului şi, implicit, la scăderea şanselor de vindecare. Platforma www.impreunapentrusanatate.ro vine în sprijinul acestor pacienţi, dar şi al celor care doresc să se implice în beneficiul bolnavilor.
Descrierea proiectului: „Împreună pentru sănătate” îşi propune să ofere pacienţilor oncologici şi celor cu afecţiuni grave în formare şi îndrumare pentru accesarea unor servicii medicale, oferite de clinici şi spitale din ţară şi din străinătate, dar şi consiliere pentru strângerea de fonduri pentru plata unor investigaţii, intervenţii sau tratamente care nu pot fi efectuate în România sau care nu sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Totodată, aceasta conectează pacienţii şi aparţinătorii acestora cu persoane din ţară sau din străinătate dispuse să le ofere găzduire în vecinătatea unităţilor medicale în care îşi efectuează tratamentele.
Nu în ultimul rând, platforma asigură suport în soluţionarea altor tipuri de nevoi, precum găsirea de medicamente, asigurarea transportului casă – spital pentru pacienţi sau traducerea unor documente medicale, dar şi un ghid despre accesarea şi decontarea serviciilor medicale în România şi în străinătate şi informaţii la zi din domeniul sănătăţii.
Astfel, platforma le dă posibilitatea pacienţilor oncologici şi cu afecţiuni grave să identifice cele mai bune opţiuni de tratament, oferind acces la informaţii despre peste 400 de clinici şi spitale de stat sau private, din mai mult de 20 de ţări din Europa, America şi Asia în funcţie de specialitatea medicală (oncologie, hematologie, radioterapie şi transplant medular), cuprinzând informaţii despre serviciile medicale puse la dispoziţie în cadrul fiecărei secţii, date de contact ale specialiştilor, opţiuni de cazare în apropierea spitalelor, transportul de la aeroport. Conţine, de asemenea, şi o listă a ONG-urilor care pot veni în sprijinul pacienţilor cu diverse servicii gratuite, dar şi o secţiune adresată celor care doresc să ofere sprijin pacienţilor cu boli grave.
Platforma www.impreunapentrusanatate.ro, disponibilă în limbile română şi engleză, are secţiuni dedicate celor aflaţi în nevoie şi celor care pot oferi ajutor. Proiectul a fost dezvoltat de Asociaţia M.A.M.E. printr-o finanţare asigurată de Fundaţia Vodafone România în valoare de 335.800 lei în cadrul programului Connecting for Good.
Rezultate: Un număr de 171 de pacienţi au primit sprijin în primele trei luni de la lansarea platformei. Pentru primul an de funcţionare, obiectivul este de a oferi sprijin prin platformă pentru aproximativ 1.000 de pacienţi.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro