CSR 2023. Turism sustenabil, bazat pe energie verde
Motivaţie:
Exigenţele în creştere ale turiştilor şi angajamentul Theodora Golf Club de a-şi reduce amprenta de carbon şi de a asigura un viitor durabil pentru comunitate au determinat cel mai mare resort de golf din România să facă încă un pas în adoptarea de practici sustenabile declară Theodora Popa, vicepreşedinte Theodora Golf Club, deţinută de aceeaşi familie care controlează afacerea Transavia. În plus, volatilitatea preţurilor energiei electrice din ultima perioadă a subliniat necesitatea unei abordări mai eficiente în ceea ce priveşte gestionarea consumului de energie electrică. Astfel, în 2023, resortul din inima Transilvaniei a finalizat implementarea de panouri fotovoltaice, plasându-se astfel în topul companiilor din turism din ţară care generează energie electrică curată.
Resortul Theodora Golf Club din localitatea Teleac, comuna Ciugud, judeţul Alba, pune la dispoziţia oaspeţilor peste 62 ha în care golful se îmbină cu relaxarea. Cel mai mare teren de golf din România se întinde pe 56 ha, cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m. Celelalte 7 ha sunt ocupate de vilele resortului şi alte facilităţi, cum ar fi 15 vile de lux cu
84 de camere de patru stele, o sală de conferinţe indoor de 150 de locuri, un pavilion outdoor pentru evenimente şi o cameră panoramică pentru mese private sau pentru întâlniri de business mai restrânse, o piscină exterioară pentru sezonul cald, restaurantul The View, un Lounge Bar cu 160 de locuri în interior şi cu 90 de locuri pe terasă.
Descrierea proiectului:
Instalarea de panouri fotovoltaice care generează peste 500 KWP instalaţi este un pas important pentru Theodora Golf Club în protejarea mediului înconjurător şi în implementarea strategiei de sustenabilitate. Energia regenerabilă se alătură astfel soluţiilor adoptate deja, precum creşterea eficienţei managementului apei, eliminarea ustensilelor de unică folosinţă din plastic şi a recipientelor din plastic pentru produsele individuale de igienă din camere, utilizarea carturilor electrice pentru transportul pe teren, creşterea responsabilităţii angajaţilor şi a nivelului de informare şi implicare a oaspeţilor.
Rezultate:
Panourile fotovoltaice instalate deja au o capacitate de generare de 500 KWP instalaţi, ceea ce echivalează cu plantarea anuală a peste 11.000 de copaci. „Această investiţie contribuie la reducerea amprentei de carbon şi la asigurarea unui viitor durabil pentru comunitatea noastră, în timp ce oferă turiştilor Theodora Golf Club o experienţă de calitate superioară, prietenoasă cu mediul. Mai mult decât atât, această investiţie ne protejează de fluctuaţiile volatile ale preţurilor energiei electrice, asigurând stabilitatea şi sustenabilitatea activităţilor noastre pe termen lung, dar şi satisfacţia şi confortul turiştilor care ne vizitează”, afirmă Theodora Popa.
Tot ea adaugă că „responsabilitatea socială aduce beneficii imediate pentru comunitate şi mediu, contribuie la dezvoltarea unei societăţi mai echitabile şi mai durabile, cu beneficii pentru toţi actorii implicaţi, ajută la construirea unei reputaţii pozitive pentru companii şi la promovarea valorilor sociale şi etice într-un mod concret şi tangibil. Doar aşa, companiile pot deveni parteneri de încredere pentru comunitate şi pot câştiga loialitatea clienţilor şi a angajaţilor”.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro