Cum arată topul celor mai căutate ţări de către expaţi. Taxele mici, cetăţenia uşor de obţinut şi facilităţile puse la dispoziţie atrag tot mai mulţi vânători de viaţă bună în fiecare an

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 08 octombrie 2024 989 afişări

Cum arată topul celor mai căutate ţări de către expaţi. Taxele mici, cetăţenia uşor de obţinut şi facilităţile puse la dispoziţie atrag tot mai mulţi vânători de viaţă bună în fiecare an

Marea Britanie a anunţat recent că nu va mai excepta persoanele fara resedintă de la plata impozitelor timp de 15 ani, scrie Bloomberg.

Revizuirea sistemului care a oferit un tratament preferenţial străinilor bogaţi vine în contextul în care decalajul tot mai mare de bogăţie din multe ţări occidentale împinge guvernele să restricţioneze beneficiile fiscale şi de cetăţenie destinate expaţilor.

În acest context, tot mai mulţi îşi pun o singură întrebare: Care este următoarea ţară unde se pot stabili pentru a îşi proteja banii şi a scăpa de taxe?

Top trei cele mai cautate destinaţii de către expaţi:

Antigua şi Barbuda

De la punerea în aplicare a unei noi legi a taxelor în 2016, rezidenţii şi nonrezidenţii nu sunt impozitaţi pe veniturile obţinute în ţară sau pe activele străine. Această lege a fost un motor important pentru economia ţării, atrăgând investitori bogaţi şi stimulând piaţa imobiliară. De asemenea, în aceste insule tropicale nu există impozite pe avere sau moştenire.

Străinii pot obţine, de asemenea, cetăţenia care promite călătorii fără viză în Europa pentru doar 100 000 de dolari. Cetăţenii Antigua şi Barbuda pot călători în 154 de ţări fără a solicita în prealabil o viză. Atenţie, UE încearcă să ia măsuri drastice cu privire la această politică de scutire de vize şi exercită presiuni asupra Antigua şi Barbuda şi a altor ţări din Caraibe fie pentru a închide programele de cetăţenie prin investiţie, fie pentru a înăspri condiţiile în care aceasta poate fi obţinută.

Emiratele Arabe Unite

Dubai a atras în ultimii ani un val de manageri de fonduri speculative şi bancheri din întreaga lume, datorită legislaţiei sale fiscale permisive şi facilităţilor oferite celor bogaţi. EAU nu impozitează veniturile personale, câştigurile de capital, moştenirile, cadourile sau proprietăţile. De asemenea, are una dintre cele mai mici rate ale impozitului pe profit din lume, de 9% pentru companiile care generează profituri anuale mai mari de 102 000 de dolari.

De asemenea, ţara a extins recent sfera persoanelor care pot solicita vize de rezident pe termen lung, inclusiv antreprenori şi ingineri. Cu toate acestea, Dubaiul devine inaccesibil pe măsură ce popularitatea sa face ca preţurile proprietăţilor imobiliare să crească vertiginos.

Italia

Sistemul fiscal generos al Italiei pentru străini instituit în 2017 a fost foarte eficient în atragerea expatriaţilor. Numărul persoanelor care se mută la Milano şi beneficiază de aceste facilităţi fiscale a crescut de peste două ori în 2021, ajungând la un total de peste 1 300 de persoane. Noii rezidenţi plătesc o taxă anuală de 100.000 de euro şi sunt scutiţi de plata impozitului pe venitul obţinut din active aflate în străinătate.

Recentul val de expaţi bogaţi veniţi în Milano a dus la creşterea preţurilor imobiliare şi a contribuit la creşterea costului vieţii în oraş, alimentând tensiunile dintre localnici. Cu toate acestea, pe măsură ce Regatul Unit şi Portugalia retrag stimulentele pentru străini, consultanţii spun că Italia va fi unul dintre principalii beneficiari ai expatriaţilor globali - în special din America şi Orientul Mijlociu - care doresc să îşi ducă banii într-o ţară europeană cu impozite reduse.

Marea Britanie

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atragere,
cetatenie,
obtinere,
taxe,
cautare,
dispozitie,
top

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.