Cum se desfăşoară procesele de aplicare la studii în străinătate ale studenţilor români pe fondul răspândirii pandemiei de coronavirus
Potrivit reprezentanţii IntegralEdu, amânarea examenelor IB si A-level are impact asupra tinerilor români care sunt la liceu în străinătate şi care ar fi trebuit să obţină aceste certificate pentru examenele la universităţi. De asemenea, măsurile au impact asupra tinerilor liceeni din ţara noastră care studiază în mediul privat.
„Fie că vorbim de Uniunea Europeană, Marea Britanie sau restul zonelor, procesul de admitere al universităţilor internaţionale continuă. În acest moment nicio universitate nu a suspendat evaluările şi chiar încurajează recrutările din ţara noastră. Pe lângă aceasta, multe dintre instituţiile de învăţământ şi-au intensificat comunicarea online, desfăşoară tururi virtuale ale spaţiilor de studiu, laboratoarelor sau campusurilor, sunt foarte active pe mediile sociale pe Facebook şi Instagram”, declară Ana Maria Papp, business development manager IntegralEdu.
Până în prezent nu s-au anunţat modificări în ceea ce priveşte împrumuturile pentru studii în Marea Britanie. Pentru anul universitar 2020-2021 împrumutul este de 9.250 de lire sterline pe an, pentru programele de licenţă, iar pentru studii de master este de 10.906 de lire sterline pentru tot programul. Formularele sunt deja disponibile pentru aplicaţii.
În acelaşi timp, pe 23 martie, Universities and Colleges Admissions Service (UCAS) a anunţat prelungirea cu două săptămâni a deadline-ului privind acceptarea locului la universităţile din Marea Britanie. În mod uzual acest proces trebuia finalizat la începutul lunii mai. Acum atât viitorii studenţi, cât şi instituţiile de învăţământ au timp mai mult să evalueze ofertele. În prezent, conform statisticilor UCAS, sunt înregistrate 2.750 de aplicaţii din România.
În mediul academic internaţional circulă deja o serie de scenarii neoficiale în legătură cu admiterea din acest an, în condiţiile în care toate examenele de bacalaureat s-ar amâna. O soluţie vehiculată pe canale neoficiale ar fi legată de acceptarea tinerilor pe baza notelor predictive oferite de profesori în recomandările pentru acceptarea la univesităţi.
„Soluţia încă nu se confirmă, însă ştim că toate universităţile cu care suntem în contact lucrează în prezent la rezolvări, luând în calcul scenariul amânării examenelor de bacalaureat. De altfel, zilele trecute guvernul britanic a comunicat universităţilor să nu facă oferte educaţionale necondiţionate, având în vedere anularea IB şi A-levels. Guvernul britanic atenţionează universităţile să aştepte ca cel puţin două săptămâni şi să nu schimbe nimic în procedurile de admitere”, explică Ana Maria Papp.
Este foarte important ca în următoarea perioadă, toţi ce care sunt interesaţi de studii în străinătate sau sunt în proces de admitere să se informeze din surse sigure, adaugă reprezentanţii IntegralEdu. „Nu recomandăm celor care sunt interesaţi de studii în străinătate să caute pe internet informaţii legate de acest subiect. Mai ales acum importanţa unui consultant educaţional este esenţială pentru siguranţa procesului. În calitate de consultanţi educaţionali suntem conectaţi în permanenţă la sute de universităţi internaţionale, la profesori şi studenţi. Informaţiile pe care le oferim sunt profesionale şi certificate, fiind contectate direct la sursă, mai adaugă Ana Maria Papp.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro