Datele nu mint: În lumea cripto se apropie un moment istoric. Investitorii deschid şampania pentru că Bitcoin are toate şansele să atingă maximul tuturor timpurilor în 2024

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 03 iulie 2024 23972 afişări

Datele nu mint: În lumea cripto se apropie un moment istoric. Investitorii deschid şampania pentru că Bitcoin are toate şansele să atingă maximul tuturor timpurilor în 2024

Bitcoin nu a atins vârful ciclului său actual de creştere şi este probabil să depăşească maximul istoric în acest an, potrivit unui raport de cercetare publicat recent de CCData.

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 73.700 de dolari în martie, dar de atunci a fost tranzacţionat într-un interval cuprins între aproximativ 59.000 şi 72.000 de dolari, scrie CNBC.

Călătoria spre maximul record din martie a fost determinată în mare parte de aprobarea şi lansarea ETF-urilor, în SUA în ianuarie. Acestea au atras investiţii nete de aproximativ 14,41 miliarde de dolari până în prezent, potrivit CCData, furnizor de date de piaţă axat pe active digitale.

ETF-urile permit investitorilor să investească in  bitcoin fără a deţine criptomoneda. Susţinătorii criptomonedei spun că acest lucru a contribuit la legitimizarea clasei de active şi a făcut mai uşoară implicarea investitorilor instituţionali.

„Ciclul” de creştere al bitcoin se referă la perioada în care moneda digitală urcă la un nou nivel record, apoi scade din nou pentru a intra într-o piaţă negativă sau „iarna cripto”. Aceste cicluri - dintre care trei s-au încheiat de la lansarea bitcoin - au avut tendinţa de a urma un model similar.

Acesta a fost centrat în jurul unui eveniment numit halving, în timpul căruia recompensa pentru mineri este redusă la jumătate, reducând oferta de bitcoin pe piaţă.

Raportul CCData, care a examinat evoluţiile preţului bitcoin, sugerează că acesta poate atinge un nou maxim. Potrivit rezultatelor CCData,  tendinţele istorice au arătat că havingul a precedat întotdeauna o perioadă de creştere a preţurilor.

Analiştii au recunoscut că „influenţa participanţilor instituţionali din industrie” în ciclul actual a „modificat tendinţele anterioare”, o perioadă de tranzacţionare mai slabă este probabil să aibă loc în trimestrul al treilea.

Raportul companiei a concluzionat că viitoarea lansare a unui ETF Ethereum în SUA şi a altor produse similare din întreaga lume „este destinată să aducă capital, lichiditate şi cerere suplimentare pentru clasa de active”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.