Dezastru în finanţele ţării: Deficitul bugetar va ajunge în acest an la aproape 7% din PIB, conform proiectului de rectificare bugetară

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 19 septembrie 2024 11 afişări

Dezastru în finanţele ţării: Deficitul bugetar va ajunge în acest an la aproape 7% din PIB, conform proiectului de rectificare bugetară

Deficitul bugetar va ajunge în 2024 la 6,94% din PIB, conform estimărilor guvernului. Bugetul iniţial din acest an a fost construit pe un deficit de 5%.

„Veniturile bugetului general consolidat se majorează, per sold, cu suma de 42.670,6 milioane lei, cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 60.106,3 milioane lei, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash este 122.825,5 milioane lei”, se arată în nota de fundamentare publicată pe site-ul Ministerului de Finanţe.

În acest timp, creşterea economică încetineşte la 2,8% faţă de estimările iniţiale din legea bugetului, de 3,4%.

Analiştii Fitch au prevăzut corect situaţia economică a României, aceştia intuind un deficit bugetar de 7% şi o creştere economică de 2,5%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buget,
deficit bugetar,
rectificare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.