Digi a raportat venituri de 1,1 mld. euro în intervalul ianuarie-septembrie, în creştere cu 20%. Profit din operaţiuni continue de 52 mil. euro, minus 28%
Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI) a anunţat venituri de 1,1 miliarde de euro în primele nouă luni din 2022, plus 20% de la an la an, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Bursa de Valori Bucureşti.
Totodată, profitul net al companiei antreprenoriale a ajuns la 441,1 milioane de euro, de la 54 de milioane anul trecut, reprezentând un avans de 717%. Totuşi, profitul din operaţiuni continue s-a redus de la 71,9 milioane de euro la finele lunii septembrie 2021 la 51,8 milioane anul acesta, deci un minus de circa 28%.
În ceea ce priveşte trimestrul 3, veniturile au urcat cu 19% la 385,1 milioane de euro, iar unităţile generatoare de venituri (RGU) au ajuns la 21,1 milioane, de la 17,4 milioane de euro în T3/2021.
În România, utilizatorii de telefonie mobilă au crescut cu 17% la 4,7 milioane, iar utilizatorii de internet au atins 4,1 milioane, plus 11,5%. Pe piaţa spaniolă, segmentul de telefonie mobilă s-a majorat cu 29,3% la 3,6 milioane, iar utilizatorii de internet au ajuns la un total la 746.000 de clienţi.
Cheltuielile din exploatare din ianuarie-septembrie 2022 au fost de 997,8 milioane de euro, cu 25,4% peste rezultatul anului anterior.
La începutul anului, filiala din România a companiei, RCS & RDS, şi 4iG, una dintre cele mai importante companii de pe piaţa de IT şi ICT din Ungaria, au încheiat tranzacţia privind achiziţionarea Digi Ungaria şi a filialelor sale, Invitel Ltd, Digi Infrastruktura Korlatolt Felelossegu Tarsasag şi I TV Ltd, de către 4iG.
În iunie, grupul a anunţat că Citymesh Mobile, o asociere între filiala din România a companiei, şi Citymesh, o companie înregistrată în Belgia, parte a grupul de IT Cegeka, a câştigat frecvenţele de utilizare pentru spectrul 5G ca urmare a participării la licitaţia organizată de Institutul Belgian pentru Studii Poştale şi Telecomunicaţii. Preţul total pe care părţile asocierii îl vor plăti pentru drepturile de utilizare a frecvenţelor este de 114,3 milioane de euro.
Ulterior, Digi Spania, in calitate de împrumutat, împreună cu societatea şi RCS & RDS în calitate de garanţi iniţiali şi ING şi un sindicat de bănci, în calitate de împrumutători, au încheiat un act adiţional la contractul de facilitate din 26 iulie 2021, prin care se pune la dispoziţia subsidiarei din Spania o facilitate suplimentară in valoare totală agregată de 128 milioane euro pentru o perioadă de cinci ani, până in data de 30 iunie 2027.
Cu 21,7% au scăzut acţiunile DIGI de la începutul anului, pe un rulaj de 130,4 milioane de lei. Compania este deţinută în proporţie de 11,4% de Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii şi are o valoare de piaţă de 3,2 miliarde de lei.
La ora redactării ştirii, acţiunile DIGI creşteau cu 1,3%, conform BVB.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro