Dragoş Damian, Terapia Cluj: Cumpără un apartament de 3 camere. Eşti un prost dacă-ţi bagi banii în fabrici şi ferme, la bursă, în fonduri de investiţii, în titluri de stat, în servicii, în antreprenoriat, în IT sau altele. Bagă-ţi banii în apartamente de 3 camere în marile oraşe

Autor: Dragos Damian Postat la 29 septembrie 2024 23 afişări

Dragoş Damian, Terapia Cluj: Cumpără un apartament de 3 camere. Eşti un prost dacă-ţi bagi banii în fabrici şi ferme, la bursă, în fonduri de investiţii, în titluri de stat, în servicii, în antreprenoriat, în IT sau altele. Bagă-ţi banii în apartamente de 3 camere în marile oraşe

Să precizăm din capul locului, mă pricep la imobiliare, din păcate, tot atât cât se pricepe un agent imobiliar la mecanismul prin care pseudoefedrina din medicamentele pentru răceală şi gripa dă rezultate fals pozitive la testul anti-drog. Dat fiind că nu mă pricep la imobiliare, sunt evident un prost, pentru că aud peste tot în jurul meu că a sărit de 800 de Euro pe lună chiria la un apartament cu 3 camere în oraşele mari – record după record, se apropie de 1000 de Euro, o să depăşească salariul mediu net pe economie din ultimele luni. Comparaţi asta cu 2363 lei, salariul minim pe economie, pe care-l încasează aproape 30% dintre salariaţii români...

Aşadar, dacă ai 3 apartamente de închiriat, faci un câştig brut de 35.000, poate chiar 45.000 de Euro pe an, practic fără să ridici un deget.  

Dacă urmezi câteva reguli simple duci o viaţă fără griji. Trebuie să găseşti pe cineva care te ajuta să fentezi modificările fiscale de la începutul anului. Este absolut obligatoriu să zbori pe sub radar, adică administrezi maximum 5-10 apartamente, cât să nu baţi la ochi. Eventual pune proprietăţile pe numele mamei de 80 de ani. Şi, extrem de important, rămâi în continuare un cetăţean modest, cu frica legii, nu te afişa inutil cu averea ta.

Cred că în toate oraşele mari situaţia este la fel şi, chiar dacă  nu mă pricep la imobiliare, bănuiesc ca nici nu a început petrecerea cea mare. Aşteptam să vină în curând la cumpărături tot mai mulţi ucraineni, israelieni, arabi, nord-africani, poate şi ceva ruşi, în fine, toţi cei care îngrijoraţi de ceea ce se petrece la ei în ţară caută sa investească în apartamente cu 3 camere în România. Iată, încă un motiv bun ca România să se ferească de război, acum când marile puteri latră unele la altele.

Eşti un prost dacă ai ales o cariera în care trebuie să stai la fabrică de dimineaţa până seara, să-ti baţi capul cu cererea în scădere, cu deficitul de resursă umană, cu preţurile la utilităţi, cu lanţurile de aprovizionare şi alte astfel de complicaţii. Puteai acum să ai 5-10 apartamente, să le dai în chirie şi sa faci aceeaşi bani.

Eşti un prost dacă stai la fermă să te baţi cu roşiile din Turcia, merele din Polonia şi laptele din Ungaria, când puteai să vinzi totul şi să ai 5-10 apartamente.

Eşti un prost dacă i-ai crezut pe cei care ţi-au spus că ne paşte o criză imobiliară sau ca ai avea randamente mai bune la bursă, la fonduri de investiţii şi la titluri de stat - nimic nu se compară cu a avea 5-10 apartamente pe care să le dai în chirie.

Eşti un prost pentru că n-ai văzut semnalele - toţi politicienii au fost corecţi faţă de tine, ţi-au dat semnalele care trebuie, numai că tu nu le-ai văzut! Ştii tu politicieni care şi-au băgat banii în fabrici sau ferme, la bursă, în fonduri de investiţii, în titluri de stat, în servicii, în antreprenoriat, în IT sau altele? Foarte puţini. Restul au investit bine, cu fler, cu măsură, au apartamente de 3 camere pe care le dau în chirie în marile oraşe.

Aşadar, tot respectul pentru cei care şi-au băgat banii în apartamente de 3 camere în marile oraşe. Toţi ceilalţi care şi-au băgat banii în fabrici şi ferme, la bursă, în fonduri de investiţii, în titluri de stat, în servicii, în antreprenoriat, în IT sau altele, sunt mari proşti.

Apartamentul de 3 camere este simbolul bunăstării personale, dovada unei educaţii financiare solide şi chezăşia creşterii economice. Având în proprietate cât mai multe apartamente de 3 camere pe care să le dăm în chirie suntem siguri că punem umărul la o economie puternică şi că putem reduce din datoriile pe care le lăsăm generaţiilor viitoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
apartamente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.