Druid anunţă detaliile rundei de finanţare: o serie B de 30 mil. dolari, la o evaluare pre-money de 71 mil. dolari, condusă de TQ Ventures

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 12 septembrie 2023 32 afişări

„Noua rundă de finanţare vine în urma creşterii şi dezvoltării continue a DRUID. În 2022, DRUID şi-a crescut veniturile anuale recurente de 2,5 ori faţă de 2021 şi preconizează o creştere de 3 ori în acest an”, conform companiei.

Druid anunţă detaliile rundei de finanţare: o serie B de 30 mil. dolari, la o evaluare pre-money de 71 mil. dolari, condusă de TQ Ventures

Druid AI, start-up-ul care dezvoltă asistenţi virtuali inteligenţi pentru companii, fondat de o echipă condusă de antreprenorul Liviu Drăgan în 2018, a publicat detaliile rundei de finanţare derulate inclusiv prin intermediul platformei SeedBlink: este o rundă de 30 mil. dolari, serie B, la care participă investitori noi, la o evaluare pre-money de 71 mil. dolari, au spus reprezentanţii companiei.

„DRUID anunţă atragerea rundei de finanţare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour şi Verve Ventures şi a investitorilor existenţi GapMinder, Hoxton Ventures şi Karma Ventures.
Finanţarea va fi folosită pentru a continua accelerarea expansiunii internaţionale a DRUID, în special pe piaţa din SUA, care reprezintă deja 60% din veniturile curente ale DRUID”, conform anunţului.

„Noua rundă de finanţare vine în urma creşterii şi dezvoltării continue a DRUID. În 2022, DRUID şi-a crescut veniturile anuale recurente de 2,5 ori faţă de 2021 şi preconizează o creştere de 3 ori în acest an”, conform companiei.

„DRUID valorifică progresele recente în AI generativă, care se integrează perfect în platforma noastră de aplicaţii conversaţionale de business.

Credem că platforma noastră va declanşa, pentru marile organizaţii internaţionale, o nouă eră a productivităţii, cu rezultate tangibile pentru afaceri. Cu susţinerea celei mai recente runde de investiţii pe care am atras-o şi pe fundalul acestei revoluţii tehnologice, suntem bine poziţionaţi şi încântaţi să depunem eforturi susţinute pentru a oferi soluţii tehnologice care să permită clienţilor noştri să maximizeze valoarea”, a spus Liviu Drăgan, CEO  DRUID.

“În tumultul creat în jurul inteligenţei artificiale conversaţionale şi generative, DRUID s-a remarcat pentru noi ca lider în acest segment. Am fost încântaţi să descoperim prin cercetările noastre cât de mult apreciază clienţii actuali platforma şi ce problemă mare rezolvă DRUID pentru aceştia. Suntem onoraţi să conducem această rundă şi să construim acest parteneriat cu Liviu şi echipa DRUID”, a declarat Schuster Tanger, co-managing partner al TQ Ventures.

“Validarea pe plan internaţional a platformei construite de DRUID ne-a convins pentru a treia noastră investiţie în companie, prima fiind la finalul anului 2020. Încă de atunci am vazut potenţialul echipei conduse de Liviu Drăgan de a crea o tehnologie care să transforme domeniul soluţiilor de inteligenţă artificială conversaţională pentru industrii complexe. Fiind alături de DRUID încă de la primii paşi pe care i-a făcut la nivel global, ne bucurăm să vedem acum lista importantă de clienţi internaţionali ai companiei şi planurile tot mai ambiţioase ale membrilor echipei de a construi un hub AI care poate încorpora rapid cele mai noi tehnologii de inteligenţă artificială precum Generative AI”, a declarat Dan Mihăescu, Founding Partner, GapMinder.

Printre clienţii Druid se numără companii precum Kmart, Liberty Global, Spitalul de Copii din Texas, White Castle, NHS, Auchan, Georgia Southern University, Société Générale, Erste Group, BNP Paribas, Axa .

„Fondată în România, DRUID şi-a crescut recent echipa globală cu 60% şi a inclus câţiva foşti executivi cheie UiPath în roluri strategice: în special, Kedar Dani, fost VP global proiectare, pentru a contribui la strategia de lansare pe piaţă; Vargha Moayed, fost director executiv de strategie, pentru a oferi consiliere strategică pentru CEO; şi Mihai Faur, CIO al UiPath, care a devenit membru independent în consiliul de administraţie”, au mai precizat reprezentanţii  companiei.
 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.