Elon Musk este în discuţii pentru a cumpăra TikTok, potrivit Bloomberg
Autorităţile chineze cântăresc posibilitatea ca Elon Musk să cumpere operaţiunile TikTok din SUA, în cazul în care platforma va fi interzisă în SUA până la sfârşitul săptămânii, anunţă Bloomberg, citat de Le Figaro.
Anul trecut, Statele Unite au adoptat o lege care obligă gigantul chinez ByteDance din domeniul divertismentului să vândă TikTok până la 19 ianuarie 2025, în caz contrar fiind interzisă în ţara în care aplicaţia are 170 de milioane de utilizatori. Cazul a ajuns până la Curtea Supremă a SUA, care a ascultat vineri argumentele ambelor părţi: Washingtonul susţine că doreşte să prevină riscurile de spionaj şi manipulare din partea Beijingului, în timp ce reţeaua socială şi asociaţiile acuză legea de înăbuşire a libertăţii de exprimare.
O majoritate clară de judecători a fost pregătită să autorizeze interdicţia.
Guvernul chinez şi ByteDance s-au opus întotdeauna în mod deschis unei cesionări a părţii americane a TikTok. Dar „înalţi oficiali chinezi începuseră deja să discute despre planuri de urgenţă pentru TikTok, ca parte a unei discuţii ample despre cum să lucreze cu administraţia lui Donald Trump, una dintre acestea implicându-l pe Musk”, au declarat surse confidenţiale pentru Bloomberg.
„În cadrul unui scenariu imaginat de guvernul chinez, X (...) ar prelua controlul asupra TikTok din SUA şi ar conduce cele două companii împreună”, spune Bloomberg. Articolul notează, însă, că deliberările sunt „preliminare”.
Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, a provocat o surpriză atunci când şi-a anunţat intenţia de a cumpăra Twitter la începutul anului 2022. După luni de răsturnări de situaţie şi atacuri la adresa platformei, el a achiziţionat-o în cele din urmă pentru 44 de miliarde de dolari. Cel mai bogat om din lume a redenumit-o apoi X şi a folosit-o pe scară largă pentru a-l susţine pe Donald Trump, pe lângă contribuţiile sale financiare importante pentru republican.
Donald Trump, care va fi din nou preşedinte al Statelor Unite peste o săptămână, a încercat să interzică TikTok la sfârşitul primului său mandat în 2020, tot în numele securităţii naţionale. De atunci, el a dat înapoi, susţinând că are o „slăbiciune” pentru aplicaţie şi pentru publicul său tânăr. Pe lângă maşini electrice şi rachete, Elon Musk a co-fondat o serie de alte companii, dintre care cea mai recentă este xAI, specializată în inteligenţa artificială generativă (AI), care necesită munţi de date proaspete: reţelele sociale sunt ideale pentru alimentarea modelelor AI.
Antreprenorul şi-a asumat şi responsabilităţi politice. Donald Trump i-a cerut să conducă o misiune de consiliere externă pentru a face economii masive în bugetele federale.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro