Ericsson anunţă numirea lui Daniel Tudose în rolul de contry manager al Ericsson România şi Key Account Manager pentru Ericsson România şi Moldova. Tudose preia rolul de la Dragoş-Mircea Rebegea, care a fost promovat în funcţia de Head of Sales pentru Global Customer Unit Vodafone la Ericsson

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 09 octombrie 2024 11 afişări

Ericsson anunţă numirea lui Daniel Tudose în rolul de contry manager al Ericsson România şi Key Account Manager pentru Ericsson România şi Moldova. Tudose preia rolul de la Dragoş-Mircea Rebegea, care a fost promovat în funcţia de Head of Sales pentru Global Customer Unit Vodafone la Ericsson

Compania suedeză Ericsson (NASDAQ: ERIC) anunţă numirea lui Daniel Tudose în funcţia de Country Manager al Ericsson România şi Key Account Manager pentru Ericsson România şi Moldova, începând cu data de 1 noiembrie 2024, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Daniel Tudose preia noul rol de la Dragoş-Mircea Rebegea, care a deţinut această funcţie din 2017 şi care a fost numit recent Head of Sales pentru Global Customer Unit Vodafone la Ericsson.

„Sunt (...) fericit să mă întorc acasă după doi ani petrecuţi în Suedia. Ericsson este prezentă pe piaţa din România de 30 de ani, unde şi-a conturat o prezenţă puternică, şi sunt nerăbdător să îndrum echipa noastră locală. Totodată, sunt încântat să colaborez cu clienţii şi partenerii noştri pentru a valorifica nenumăratele oportunităţi pe care tehnologii precum cea 5G le aduc, sporind astfel contribuţia Ericsson la digitalizarea şi competitivitatea României şi Moldovei”, a spus Daniel Tudose – Country Manager, Ericsson România şi Key Account Manager, Ericsson România şi Moldova.

Daniel Tudose a lucrat timp de 15 ani în companie şi în industria telecomunicaţiilor, deţinând diverse roluri de conducere. Din septembrie 2022 şi până în prezent, Daniel Tudose a locuit în Stockholm, unde a condus operaţiunile diviziei de Networks şi Managed Services pentru pieţele Nordice şi Baltice, iar din iulie anul acesta a preluat temporar aceleaşi responsabilităţi pentru întreaga regiune a Europei Centrale şi de Nord, potrivit reprezentanţilor Ericsson. Anterior, Tudose a ocupat funcţii precum Head of Networks Operations şi Head of Presales & Delivery, Cloud Software & Services pentru România şi Moldova, gestionând în acelaşi timp şi unele activităţi în regiunea de Sud-Est a Mediteranei.   

În 2022, Daniel Tudose a fost şi consilier pentru Echipa Executivă Globală a Ericsson, pe subiecte legate de tehnologii emergente şi modele noi de business, transformare culturală şi diversitate & incluziune. 

Daniel Tudose deţine un Master Executiv în Administrarea Afacerilor de la WU Executive Academy Bucureşti, alături de o diplomă de Master şi una de Licenţă de la Facultatea de Cibernetică Economică, Statistică şi Informatică Economică, parte a Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În noul său rol, Dragoş-Mircea Rebegea îşi va desfăşura activitatea din Marea Britanie, şi va gestiona angajamentele de vânzări ale întregului portofoliu de produse şi servicii al Ericsson pentru Vodafone la nivel global în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Subsidiara locală a companiei suedeze Ericsson, unul dintre cei mai mari producători globali de echipamente şi furnizori de servicii pentru operatorii de comunicaţii, a închis anul 2023 cu afaceri de peste 885,7 mil. lei, în scădere cu 8% faţă de anul anterior, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul net al Ericsson România a cunoscut o creştere de 4% la finalul anului 2023, depăşind 33,4 mil. lei, potrivit aceleiaşi surse. Compania avea un număr mediu de 2.019 angajaţi la sfârşit de 2023.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ericsson,
functie,
preluare,
promovare,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.