Fintech-ul Revolut a primit licenţă pentru activitatea de banking în Europa. Ce se va schimba
Startup-ul Revolut a reuşit marţi să obţină licenţă de banking în Europa, marcând un moment important pentru modul în care jucătorii noi – challengerii – schimbă toate sectoarele de activitate, inclusiv cel bancar, potrivit CNBC.
Revolut a anunţat că a primit o licenţă de funcţionare în sectorul bancar de la Banca Centrală Europeană, care va începe să fie utilizată anul viitor în pieţe cheie precum Marea Britanie, Franţa, Germania şi Polonia.
Licenţa îi va permite fintech-ului să vândă produse pe care le oferă de obicei băncile tradiţionale, precum conturi curente la capacitate maximă, credite de consum şi linii de creditare.
Clienţii vor putea să îşi depoziteze de acum salariile în conturile Revolut, sumele de până la 100.000 de dolari fiind acoperite de Structura Europeană pentru Garantarea Depozitelor.
Este prima licenţă de banking primită de Revolut. Va dura între trei şi şase luni pentru a fi implementată de-a lungul Europei, transmite compania.
Fondatorul şi CEO-ul Revolut, Nik Storonsky, a declarat pentru CNBC la începtul săptămânii că licenţa de banking în Europa va fi „una din multe”, adăugând că este „un sentiment plăcut” să o primească. Storonsky spune că firma plănuieşte să aplice şi pentru o licenţă de banking în Marea Britanie, dacă fa fi cazul.
„Simţim că dacă va avea loc un hard Brexit, vom avea cu siguranţă nevoie de licenţă aici”, spune Storonsky.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro