First Bank devine a 15-a bancă din sistemul local care îşi adaugă în portofoliu serviciul de plăţi instant, prin care transferul banilor se realizează în cel mult zece secunde

Autor: Cristina Bellu Postat la 01 octombrie 2024 12 afişări

First Bank devine a 15-a bancă din sistemul local care îşi adaugă în portofoliu serviciul de plăţi instant, prin care transferul banilor se realizează în cel mult zece secunde

First Bank, bancă a Grupului Intesa Sanpaolo, şi-a extins portofoliul de servicii de plăti cu serviciul Plăţi Instant, dezvoltat de TRANSFOND, care permite transferul interbancar al sumelor de până la 50.000 lei în mai puţin de zece secunde.

În urma acestui proces, First Bank devine a 15-a bancă participantă la serviciul Plăţi Instant, alături de Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Patria Bank, Vista Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank, Alpha Bank, Salt Bank, BRCI şi Techventures Bank.

La nivel global, şi în special în Uniunea Europeană, plăţile de retail (curente şi de mică valoare, sub 50.000 de lei în România) tind să se efectueze în timp real, cu transfer instantaneu între conturile plătitorului şi beneficiarului. Pentru ca aceste plăţi să devină un adevărat substitut digital al numerarului, este necesară crearea unui ecosistem complet, format din reguli, instrumente electronice şi servicii conexe infrastructurii interbancare.

Caracteristicile plăţilor cash preluate de plăţile instant sunt reprezentate de caracterul 24/7 (pot fi efectuate oricând), de faptul că sunt instantanee şi că oferă transfer imediat de valoare şi de proprietate asupra sumelor, cu posibilitatea destinatarului plăţii de a folosi de îndată fondurile în cauză pentru o nouă plată sau pentru orice alt scop.

”România are un potenţial semnificativ în domeniul plăţilor instant. Schimbările necesită un efort comun din partea furnizorilor de servicii de plată, comercianţilor şi instituţiilor publice, însă aceasta este calea prin care putem avansa ca industrie şi aduce beneficii tuturor părţilor implicate” explică Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

Grupul italian Intesa Sanpaolo a finalizat achiziţia First Bank (România) la începutul lunii iunie 2024, de la fondul privat de investiţii J.C. Flowers & Co din SUA.

First Bank oferă produse de creditare şi economisire pentru persoane fizice şi sprijină companiile locale prin finanţări în scop de investiţii şi dezvoltare prin instrumente financiare moderne.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.