Fondatorii fondului de criptomonede falimentar 3AC au dispărut, în timp ce investitorii încearcă să recupereze activele

Autor: Daniel Belu Postat la 13 iulie 2022 114 afişări

Fondatorii fondului de criptomonede falimentar 3AC au dispărut, în timp ce investitorii încearcă să recupereze activele

Fondatorii fondului de criptomonede Three Arrows Capital par să fugă de creditori, potrivit unor documente judiciare depuse recent la New York, conform CNBC.

Avocaţii care îi reprezintă pe creditori spun că locaţia fizică a lui Zhu Su şi a lui Kyle Davies, care au înfiinţat Three Arrows în 2012, este “necunoscută în prezent”, înaintea unei audieri care este programată marţi la ora 9.00 pentru a discuta următorii paşi în procesul de lichidare. Documentele, depuse vineri seară, susţin, de asemenea, că fondatorii nu au început încă să coopereze cu procesul de lichidare “într-un mod semnificativ”. Luni, avocaţii au cerut instanţei să păstreze anonimatul asupra identităţii creditorilor.

Three Arrows, cunoscută şi sub numele de 3AC, a gestionat active în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari până în luna martie. La 1 iulie, firma a solicitat protecţia împotriva creditorilor americani în baza capitolului 15 din Legea falimentului, după ce o prăbuşire a criptomonedelor şi colapsul proiectului stablecoin terraUSD (UST) i-au şters activele.

Înainte de depunerea cererii de intrare în faliment, un tribunal din Insulele Virgine Britanice a ordonat lichidarea fondului aflat în dificultate pentru a-şi achita datoriile.

Acum, 3AC se află în instanţa de faliment şi se confruntă cu creditori care îşi vor banii înapoi. Firma globală de consultanţă Teneo a fost angajată pentru a ajuta la gestionarea lichidării, începând cu încercarea de a determina ce a mai rămas.

Potrivit documentelor depuse vineri în instanţă, Zhu şi Davies, ambii foşti comercianţi pentru Credit Suisse, au participat săptămâna trecută la o convorbire pe platforma Zoom pentru a discuta paşii de bază pentru a-şi păstra activele.

Niciunul dintre fondatori nu au pornit camera video sau migrofonul pe toată durata convorbirii, toate dialogurile fiind purtate prin intermediul avocatului. Avocaţii lor au declarat la momentul respectiv că “intenţionează să coopereze”.

În timpul întâlnirii, reprezentanţii care ajută la facilitarea lichidării au solicitat acces imediat la birourile 3AC, la informaţiile legate de conturile lor bancare şi portofelele digitale. Până vineri, acest acces nu a fost acordat, se arată în dosar.

Când lichidatorii au ajuns anterior la biroul 3AC din Singapore, la sfârşitul lunii iunie, în încercarea de a se întâlni cu fondatorii, “birourile păreau goale, cu excepţia unui număr de ecrane de calculator inactive”.

În dosar se menţionează că, deşi uşa biroului era încuiată, reprezentanţii au putut vedea corespondenţa nedeschisă adresată lui Three Arrows, care “părea să fi fost împinsă sub uşă sau sprijinită de uşă”. Vecinii din birourile din jur au declarat că au văzut ultima dată persoane în biroul 3AC la începutul lunii iunie.

Între timp, creditorii încearcă să determine ce active au mai rămas.

Russell Crumpler de la Teneo, care a fost însărcinat să ajute la facilitarea procesului de faliment, a declarat că există un “risc real” ca activele 3AC să dispară.

“Acest risc este sporit deoarece o parte substanţială a activelor debitorului este compusă din numerar şi active digitale, cum ar fi criptomonedele şi jetoanele nefungibile, care sunt uşor de transferat”, a spus Crumpler în declaraţia sa.

Există motive pentru o astfel de îngrijorare. Unul dintre NFT-urile 3AC a fost transferat către un alt portofel cripto, potrivit unui cunoscut colecţionar şi investitor NFT.

În dosarul de vineri, creditorii au cerut instanţei să suspende dreptul 3AC de a transfera sau de a dispune de orice active. De asemenea, avocaţii solicită instanţei să îi citeze pe fondatori sau pe alte persoane care ar putea deţine informaţii despre activele 3AC. Printre acestea s-ar putea număra bănci, burse de criptomonede şi parteneri.

Insolvenţa 3AC a avut deja un impact major asupra pieţei de criptomonede, deoarece multe instituţii au avut bani implicaţi în această firmă.

Brokerul de active digitale Voyager Digital a cerut protecţia Capitolului 11 al Legii falimentului după ce 3AC nu a putut rambursa cele aproximativ 670 de milioane de dolari pe care le împrumutase de la companie. Genesis şi BlockFi, cu sediul în SUA, platforma BitMEX şi platforma de exchange FTX sunt, de asemenea, afectate de pierderi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
active,
creditori,
faliment,
investitori,
lichidare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.