Kovesi, despre „interviul de angajare” la Parchetul European. Ce a spus când a fost întrebată de defecte
Laura Codruţa Kovesi spune că nu a spus nimănui că îşi va depune candidatura pentru şefia Parchetului European, subliniind că nu a avut aşteptări şi că nu a cerut sprijinul Guvernului în această procedură. Fosta şefă DNA a mai precizat că se aştepta la o campanie negativă şi că au fost ştiri false.
„În decembrie era termenul limită pentru această procedură. Am gândit că este ceva ce mi-aş dori să fac. Totuşi, este prima dată când avem o astfel de instituţie europeană, pentru procurori. În România am fost procuror general, am fost şef DNA, am avut cele mai înalte poziţii pentru câte două mandate, e foarte greu să spun că mai puteam schimba ceva. Da, pot să ajut generaţiile tinere, pot să contribui cu experienţa mea la divrse lucruri, însă aici era altă provocare. De aceea am depus canddiatura. Nu am spus nimanui că îmi depun această candidatură. Sigur, familiei am spus. (mama, n.r.) S-a bucurat”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la EuropaFM.
Fosta şefă DNA a mai vorbit şi despre procedurile din cadrul candidaturii: „Pe măsură ce parcurgeam câte o etapă mi se dădea câte un feedback. În primul rând tratarea candidaţilor, să ni se spună că am trecut în etapa următoare. Apoi a fost un interviu cu acea comisie tehnică la care m-am prezentat. A fost foarte interesant pentru că m-am prezentat la acea comisie unde au fost 12 membrii, au fost membrii ai Comisie de la Veneţia, de la GRECO şi mi-au prezentat regulile”, a explicat Kovesi.
Laura Codruţa Kovesi a menţionat şi că a fost întrebată despre defectele sale: „Au fost foarte multe întrebări. Ne-au spus numai lucrurile bune. Spuneţi-ne şi ce defecte aveţi. A fost una dintre întrebări. Am spus că sunt încăpăţânată, dar asta e totuşi bine că sunt consecventă. Am avut un pic emoţii la început. Interviul a fost în limba engleză. Nu vorbesc eu o engleză de Oxford, de Harvard, dar tot timpul mi-am transmis mesajul, vorbesc corect gramatical, dar ce a fost uşor la acest interviu este faptul că te-ai adresat unor oameni care sunt procurori, judecători, cu experienţă şi nu trebuia să le explici anumite detalii. Acolo a fost o discuţie profesională, ştiam că întrebările sunt tehnice”.
Citiţi mai mult pe mediafax.ro.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro