Lungmetrajul "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, la Festivalul de Film de la Rotterdam - VIDEO
Lungmetrajul "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, va fi proiectat în secţiunea Spectrum a celei de-a 44-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam (IFFR), un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 21 ianuarie şi 1 februarie.
Potrivit site-ului oficial al evenimentului, secţiunea Spectrum este dedicată celor mai recente lungmetraje ale unor regizori cu experienţă şi actori care au oferit o esenţială contribuţie la dezvoltarea culturii internaţionale a cinematografiei.
"Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, prezintă povestea lui Toto, un băiat de 9 ani care locuieşte împreună cu surorile lui, Andreea şi Ana, într-un cartier dărăpănat de la marginea Bucureştiului. Cei trei copii trăiesc într-o singură cameră. Mama lor, Siminca, a fost arestată când Toto avea cinci ani şi, din acel moment, copiii au fost nevoiţi să se descurce singuri. Când ajung într-un orfelinat, vieţile lor se schimbă radical. Toto învaţă să scrie şi să citească şi descoperă o nouă pasiune, dansul.
Documentarul este produs de HBO Europe şi Strada Film, în coproducţie cu Alexander Nanau Production, şi regizat de Alexander Nanau.
Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la San Sebastian, în septembrie anul trecut, şi a câştigat mai multe premii, precum cel pentru cel mai bun documentar internaţional la Festivalul de la Zürich (2014).
Producţia a primit distincţia Silver Eye pentru cel mai bun documentar la Jihlava International Documentary Film Festival 2014, lungmetrajul fiind premiat şi la Leipzig DOK Festival 2014. De asemenea, a primit titlul de cel mai bun documentar la festivalurile internaţionale de film de la Varşovia şi Zurich, ambele desfăşurate în 2014.
La Festivalul Internaţional de Film This Human World, care s-a desfăşurat în decembrie 2014, la Viena, lungmetrajul a primit o menţiune specială.
Alexander Nanau s-a născut în România şi a trăit în Germania o lungă perioadă de timp. Este absolvent al Academiei de Film şi Televiziune din Berlin. A lucrat, în principal ca regizor secund, la mai multe producţii de televiziune şi filme, printre care "Taking Sides", în regia lui Istvan Szabo (2001).
Din 2002 până în 2006, el a lucrat cu Petert Zadek la mai multe producţii teatrale puse în scenă în Europa. Producţia sa "Peer Gynt", în regia lui Peter Zadek, a fost proiectată la festivaluri de film din Germania şi Franţa.
În 2010, documentarul "Lumea văzută de Ion B.", produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, a fost premiat la categoria "Arts Programming" la cea de-a 38-a ediţie a premiilor Emmy. De asemenea, "Lumea văzută de Ion B." a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar în 2010.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro