Numărul imigranţilor din Spania, inclusiv al românilor, a scăzut în 2014, al treilea an la rând
Numărul străinilor care trăiesc în Spania, inclusiv al românilor şi marocanilor - cele mai mari comunităţi de imigranţi, a scăzut în 2014, pentru al treilea an la rând, potrivit unor date oficiale publicate marţi în această ţară care se confruntă cu a doua cea mai mare rată a şomajului în zona euro.
În total, 4.718.864 de străini erau înregistraţi în Spania la 1 ianuarie 2015, cu 6,1% mai puţini decât în urmă cu un an, potrivit unor date preliminare publicate de către Institutul naţional spaniol de statistică, citate de Agence France-Presse.
Cea mai importantă scădere s-a înregistrat în rândul imigranţilor din fostele colonii spaniole în America Latină. Numărul peruvienilor care trăiesc în Spania a scăzut cu 21,3%, până la 71.045, al ecuadorienilor cu 19,5% la 176.247, iar al columbienilor cu 17% până la 150.956.
Românii şi marocanii reprezintă cele mai importante două comuntăţi de imigranţi în Spania, dar numărul lor a scăzut, de asemenea, anul trecut, potrivit statisticii spaniole. De asemenea, numărul britanicilor înregistraţi în Spania a scăzut cu 6%, la 282.120.
Străinii au fost afectaţi dur de dificultăţile economice cu care se confruntă ţara, în urma prăbuşirii sectorului imobiliar, în 2008. Numărul străinilor din Spania a crescut în timpul perioadei de boom, de la 923.879 în 2000, la 5,2 milioane în 2011.
Spania a înregistrat anul trecut o creştere economică de 1,4%. Rata şomajului a început să scadă, dar s-a stabilizat la 23,7% la sfârşitul lui 2014, a doua cea mai ridicată din zona euro, după cea din Grecia.
Pe de altă parte, numărul spaniolilor a crescut cu 134.231 de persoane, populaţia totală atingând 46,6 milioane.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro