O decizie istorică pentru IQOS şi Philip Morris International
Articol cu conţinut publicitar.
În 7 iulie 2020, IQOS, sistemul de încălzire electronică a tutunului al Philip Morris International, a devenit primul şi singurul produs electronic cu nicotină pe care Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite l-a autorizat pentru comercializare ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP).
Aceasta este o decizie istorică, după cum spun reprezentanţii Philip Morris International, care confirmă rezultatele studiilor ştiinţifice care au demonstrat că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de ţigările convenţionale şi o alegere mai bună pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze.
Branislav Bibic, Managing Director al Philip Morris România, ne-a spus mai multe despre decizie şi inovaţia susţinută de dovezi ştinţifice din spatele acestui dispozitiv, dar şi despre viziunea companiei de a construi un viitor fără fum.
Ce înseamnă decizia FDA pentru Philip Morris International?
Cu siguranţă este un moment istoric şi un pas înainte în îndeplinirea misiunii Philip Morris International de a construi un viitor fără fum şi de a transforma industria tutunului. Credem în tehnologie şi în cercetare ştiinţifică şi în folosirea lor ca instrumente care duc la inovaţii şi la crearea unor alternative mai bune, adaptate secolului în care trăim. FDA a autorizat comercializarea IQOS, sistemul de încălzire a tutunului al Philip Morris International (PMI), ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). Autoritatea americană a considerat că emiterea acestei decizii pentru IQOS este adecvată pentru a promova sănătatea publică.
Pentru fiecare adult care fumează cea mai bună alegere este să renunţe la fumat, însă mulţi nu o vor face. Compania noastră face eforturi să le ofere celor care nu renunţă alternative, produse fără fum, fundamentate ştiinţific şi care reduc expunerea la substanţe nocive sau potenţial nocive. Decizia FDA le oferă acestor oameni care continuă să fumeze acces la informaţii despre un produs care, prin faptul că nu arde tutunul, ci îl încălzeşte, reduce în mod semnificativ producţia de substanţe nocive şi potenţial nocive. Foarte important de subliniat, FDA nu a luat în considerare doar fumătorii, ci şi restul societăţii şi a analizat dacă există un risc ca aceste produse să fie atractive pentru tineri sau să crească consumul de tutun în rândul întregii populaţii. Au concluzionat că, aşa cum arată datele în acest moment, IQOS este o alternativă pentru fumătorii adulţi care ar continua să fumeze. Autorizaţia de comercializare emisă anterior pentru IQOS stabileşte linii directoare de comercializare clare, inclusiv cerinţe de marketing, care maximizează oportunitatea fumătorilor adulţi de a face trecerea de la ţigări şi reduc la minimum utilizarea de către categorii de persoane nevizate. Luând în considerare toate aceste aspecte, FDA a considerat că această decizie este adecvată promovării sănătăţii publice.
Este pentru prima dată când FDA acordă autorizaţia de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat unui produs electronic cu nicotină, o alternativă la ţigări. Acest fapt confirmă că dispozitivul IQOS este fundamental diferit de ţigări şi că trecerea completă de la ţigările convenţionale la IQOS reduce expunerea organismului la substanţe nocive şi potenţial nocive.
Cum trebuie să privească românii această decizie emisă de FDA pentru SUA?
România a fost una dintre primele ţări în care a fost lansat dispozitivul IQOS în 2016, iar în 2019 numărul utilizatorilor adulţi de IQOS a ajuns la peste 150.000 de utilizatori şi o cotă de piaţă de peste 3% la nivel naţional. Chiar dacă decizia FDA priveşte doar Statele Unite, ea este o decizie de referinţă pentru companie la nivel internaţional, în toate cele 57 de pieţe în care suntem prezenţi cu acest dispozitiv şi avem responsabilitatea de a le oferi tuturor utilizatorilor cât mai multe informaţii despre produsele noastre pentru ca ei să poată face cele mai bune alegeri la nivel personal.
Prin această decizie, sistemul IQOS poate fi comercializat în Statele Unite cu următoarele informaţii: dispozitivul încălzeşte tutunul, dar nu îl arde, ceea ce reduce în mod semnificativ producerea de substanţe nocive şi potenţial nocive, iar studiile ştiinţifice au demonstrat că trecerea completă de la ţigările convenţionale la IQOS reduce semnificativ expunerea organismului la substanţe nocive şi potenţial nocive. Acestea sunt informaţiile care ar trebui să ajungă la fiecare dintre utilizatorii IQOS, precum şi faptul că FDA a concluzionat că dovezile ştiinţifice disponibile până în acest moment demonstrează că este de aşteptat ca IQOS să aibă un impact pozitiv asupra sănătăţii populaţiei, luând în calcul atât utilizatorii de produse din tutun, cât şi persoanele care nu utilizează în prezent produse din tutun.
Cât a durat procesul de evaluarea derulat de FDA?
Procesul de evaluare derulat de FDA este unul extrem de complex şi riguros şi a durat aproximativ trei ani şi jumătate. În decembrie 2016, compania noastră a depus primul pachet de date, un dosar care cuprindea mai mult de un milion de pagini. În 2019, FDA a autorizat comercializarea IQOS în Statele Unite, dar atunci autorizaţia nu permitea producătorului să facă niciun fel de afirmaţii despre reducerea riscurilor sau reducerea expunerii la substanţe nocive sau potenţial nocive. În autorizaţia emisă în 7 iulie, FDA permite Philip Morris International să comunice către consumatorii din Statele Unite afirmaţiile despre modul în care funcţionează dispozitivul şi rezultatele cercetărilor ştiinţifice pe care le-am menţionat mai înainte.
Ce date a depus PMI pentru a-şi susţine cererea de autorizare?
Dosarul ştiinţific pe care l-am menţionat mai devreme, cuprinde, conform legii în vigoare în SUA, informaţii detaliate, de la descrierea produsului, modul şi condiţiile de utilizare, până la rezultatele cercetărilor realizate de PMI în legătură cu efectul produsului asupra utilizatorilor şi a populaţiei în general, inclusiv studiile pre-clinice şi clinice care au evaluat capacitatea produsului de reducere a expunerii şi riscului. În plus, FDA a mai putut solicita alte informaţii pe măsură ce dosarul a fost analizat.
Datele depuse de PMI au fost disponibile pe website-ul FDA, fiind supuse unei dezbateri publice, şi au făcut obiectul unei audieri în cadrul comitetului ştiinţific consultativ al FDA pentru produse din tutun.
Care va fi impactul pe care această decizie îl va avea asupra vânzărilor?
Este prematur să speculăm cu privire la impactul asupra vânzărilor. Cred că furnizarea de informaţii susţinute de dovezi ştiinţifice îi poate ajuta pe fumătorii adulţi să facă alegeri mai bune, iar acesta este principalul lucru asupra căruia trebuie să ne concentrăm.
Credeţi că această decizie va afecta sectorul altor produse pe bază de tutun, de exemplu ţigările electronice?
Decizia FDA se aplică doar pentru IQOS. Nu pot specula cu privire la evoluţia altor produse fără fum. Compania noastră îi încurajează pe toţi producătorii să îşi supună produsele şi dovezile ştiinţifice în scopul evaluării de către FDA.
Cei mai importanţi sunt fumătorii, care trebuie să aibă acces la informaţii corecte pentru a lua cele mai bune decizii. Noi vom continua să dezvoltăm produse fără fum, fundamentate ştiinţific, pe care le vom supune unor evaluări extrem de riguroase, pentru a putea să le oferim celor aproape peste 1 miliard de fumători adulţi din întreaga lume şi celor peste 5 milioane de fumători adulţi din România alternative care au potenţialul de a fi mai puţin nocive decât continuare fumatului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro