(P) Soluţii la cheie pentru independenţă energetică în segmentul B2B
Evenimentele recente din piaţa energetică au evidenţiat impactul pe care preţul energiei îl are în costurile oricărui business. Perioada grea aproape că a trecut, iar în urma ei mediul de business trage câteva concluzii şi trasează acţiuni sustenabile pentru a evita situaţiile similare în viitor.
E.ON este alături de acest segment şi construieşte parteneriate pe termen lung pentru a sprijini clienţii B2B în drumul lor spre independenţă energetică şi sustenabilitate. Fiecare business care alege soluţia la cheie E.ON Photovoltaic, indiferent de dimensiunea lui, are puterea de a schimba în bine viitorul şi de a-şi optimiza costurile cu energia pe termen lung.
Cel mai recent exemplu este predarea la cheie a unei centrale fotovoltaice de 1,1 MW companiei Transparent Design, cel mai mare procesator de sticlă plană din România. Valoare investiţiei se ridică la aproape 1,6 milioane de euro şi asigură circa 25% din energia necesară fabricii din localitatea Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov.
Proiectul a presupus livrarea la cheie, de către E.ON, a unui sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri care au fost instalate pe acoperişul halei de producţie, al depozitelor şi pe sol.
Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala va asigura, anual, circa 1.460 MWh de energie electrică regenerabilă pentru Transparent Design şi o reducere a emisiilor de CO2 cu circa 367 de tone în fiecare an.
Dincolo de investiţia financiară, Transparent Design, prin parteneriatul cu E.ON, a investit în natură, într-un viitor sustenabil atât pentru planetă, cât şi pentru afacerea sa.
„Parteneriatul cu E.ON a reprezentat o măsură cheie şi firească în gestionarea afacerii noastre. Energia verde este un factor important ce va genera avantaje concurenţiale în timp pentru compania noastră”, a declarat Alina Nechifor, director general TRANSPARENT DESIGN.
Extinderea proiectului cu încă 230 kW are loc în acest an şi implică instalarea a încă 624 de panouri fotovoltaice cu o putere de circa 284 kWp, printr-o nouă investiţie de 255.000 de euro, ceea ce va asigura în final 30% din energia necesară companiei. Reducerea emisiilor de CO2 va ajunge astfel la aproximativ 405 tone pe an.
În ce se traduc concret expresiile „partener pe termen lung” şi „soluţie la cheie„?
În parteneriatul Transparent Design, E.ON a asigurat întregul proiectul de investiţie pentru eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare personalizată până la implementare şi finanţare pe 10 ani, fiind asigurate şi serviciile post-instalare. De asemenea, E.ON oferă şi mentenanţa întregului sistem fotovoltaic, printr-un contract de mentenanţă full service.
În total, am ajuns la peste 285 de proiecte PV finalizate în România, începând din 2018, pentru cele mai importante companii din diverse ramuri ale industriei, retail, centre logistice, centre comerciale, clădiri de birouri etc. Producţia de energie regenerabilă a centralelor respective însumează peste 63.000 MWh/an, conducând la o reducere de 14.300 de tone CO2 pe an.
Investiţiile în natură sunt cele care aduc profit pentru mai multe generaţii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro