Până şi inteligenţa artificială dă greş: care este primul accident major al clebrului ChatGPT, pe care gigantul Microsoft a pariat 10 miliarde de dolari

Postat la 23 februarie 2024 64 afişări

Până şi inteligenţa artificială dă greş: care este primul accident major al clebrului ChatGPT, pe care gigantul Microsoft a pariat 10 miliarde de dolari

Chat GPT, celebrul chatbot cu tehnologie AI, are o problemă. Programul s-a defectat şi a început să le răspundă utilizatorilor într-o limbă inventată, mai exact în „spangleză”, o combinaţie dintre limba spaniolă şi cea engleză. Motivul problemei nu este încă cunoscut scrie Business Insider.

Microsoft a investit în 2023 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul ChatGPT şi ceea ce mulţi consideră că este liderul dezvoltării inteligenţei artificiale.

„Uneori, în procesul creativ de menţinere a spanglish-ului complicat şi vibrant, rotiţele en la tecla pot deveni puţin capricioase. Muchas gracias pentru înţelegere, y mă voi asigura că vom fi la fel de clari ca l'eau de cristal de acum încolo”, a scris ChatGPT.

Şirul aberaţiilor a continuat până în punctul în care ChatGPT a început să trimită non-stop mesajul „Happy listening” către cei ce intracţionau cu el.

OpenAI a recunoscut problema, iar responsabilii de chatbot au spus pentru prima dată că „investighează rapoartele de răspunsuri neaşteptate de la ChatGPT”.

Un utilizator care a împărtăşit pe Reddit interacţiunea sa cu ChatGPT a spus că GPT-4 „a intrat în modul de halucinaţie totală”, ceea ce, potrivit acestuia, nu s-a mai întâmplat de când se lansa pentru prima oară tehnologie GPT-3, o versiune anterioară mai slabă, care stătea la baza lui ChatGPT.

Este un moment jenant pentru companie, care a fost considerată un lider în revoluţia inteligenţei artificiale şi a primit o investiţie de mai multe miliarde de dolari de la Microsoft. De asemenea, a ademenit întreprinderile să o plătească pentru a utiliza versiunea mai avansată a inteligenţei sale artificiale.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.

www.zf.ro
Ne luăm adio de la săptămâna de lucru de cinci zile? Ce experimentează mai nou companiile din întreaga lume?