Pandemia a făcut din mutatul la ţară un fenomen în România
Mutatul de la oraş la ţară a devenit un fenomen în România, de la începutul epidemiei de coronavirus. Peste 100.000 de oameni care sunt interesaţi de acest subiect sau chiar s-au mutat deja în mediul rural sunt înscrişi într-un grup de Facebook.
\În România există o adevărată comunitate, formată din peste 100 de mii de oameni, care s-a format pe Facebook, şi ai cărei membri sunt interesaţi de mutatul la ţară. Din cauza epidemiei, mulţi dintre cei înscrişi în grupul „Mutatul la ţară” au făcut pasul cel mare.
Printre aceştia se află şi Gabriela. A visat dintotdeauna să se mute la sat, iar epidemia a convins-o şi mai mult că a făcut alegerea potrivită. Din luna martie, Gabriela şi-a mutat biroul în căsuţa pe care a renovat-o în comuna Mociu, la 50 de kilometri distanţă de Cluj.
A căutat să aibă conexiune la internet şi o grădină unde să planteze legume şi verdeţuri, iar acum nu îi mai lipseşte nimic. Nici nu a simţit epidemia şi situaţia tensionată, spune ea. De când trăieşte la ţară, viaţa ei s-a schimbat radical. Nu mai pierde ore întregi în trafic şi nu mai ştie ce este poluarea, iar priorităţile ei sunt cu totul noi.
„De la jumătatea lui iulie mă bucur de grădină şi am tot cules diverse. Acum culeg nişte dovleci plăcintari. Aici au fost nişte roşii. Pentru primul an, prima experienţă, sunt mulţumită de ce am cules. De la jumătatea lui iulie nu am mai trecut deloc prin piaţă. Veneam aici la prânz şi îmi culegeam pentru salată”, a spus Gabriela.
„Acesta este un fel de living şi am şi o mică bucătărioară, de aici lucrez sau din dormitor şi acolo avem o cămară şi baia”, a explicat aceasta.
Pentru Bianca Ghiorghiu, mutatul la ţară are mai multe beneficii: a scăpat de trafic şi de poluare.
„A fost mult mai uşor să mă izolez. Pot să zic că nici nu am simţit, numai ce mai primeam de la televizor noutăţile, dar stând aici izolată de agitaţia unui oraş, nu am simţit impactul. Când mi-am căutat casa am căutat să fie acces la internet, eu ştiind că o să fac asta de acasă, să lucrez. Cât de mult s-a schimbat viaţa ta de când te-ai mutat la ţară? S-a schimbat mult. Programul clar nu mai e acelaşi, nu mai fac naveta, nu mai stau în trafic o oră dus, o oră întors cum se întâmpla în Bucureşti şi sunt scutită de agitaţia de pe stradă, nu mai aud claxoane, nu mai e poluare. Grupul, şi eu l-am decoperit prin prisma unei colege care s-a mutat şi ea la ţară din Bucureşti în Buzău. Suntem 100 de mii, iar jumate din postări vin de la oameni care fie au făcut pasul, fie prospectează terenuri, case, deci trendul e imens”, a spus Bianca Ghiorghiu.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro