Pentagonul: "Sonde extraterestre s-ar afla deja în sistemul nostru solar şi chiar în atmosfera terestră"

Postat la 09 martie 2023 422 afişări

Pentagonul: "Sonde extraterestre s-ar afla deja în sistemul nostru solar şi chiar în atmosfera terestră"

Directorul unităţii OZN din cadrul Pentagonului şi fostul preşedinte al Departamentului de Astronomie de la Harvard au scris în colaborare un articol, în care cei doi susţin că sondele extraterestre de la o „nava-mamă” ar putea zbura deja prin sistemul nostru solar.

„Un obiect interstelar artificial ca Oumuamua ar putea fi o navă-mamă care eliberează mai multe sonde mici în timpul trecerii sale în apropiere de Pământ”, scriu autorii.

Ei au scris că telescoapele actuale de scanare a cerului, cum ar fi telescopul spaţial James Webb, ar rata obiecte atât de mici, precum sondele spaţiale.

Şeful biroului OZN al guvernului  scrie într-o nouă lucrare ştiinţifică că roiuri de sonde spaţiale extraterestre provenite de la o „ navă-mamă”   ar putea zbura deja prin sistemul nostru solar şi chiar în atmosfera Pământului. 

Daily Mail  a citat câteva informaţii din lucrarea intitulată „Constrângeri fizice asupra fenomenelor aeriene neidentificate”, scrisă în colaborare de Dr. Sean Kirkpatrick, directorul unităţii OZN a Pentagonului şi de Preşedintele Departamentului de Astronomie, profesorul Avi Loeb.

Loeb este, de asemenea, fondatorul Proiectului Galileo, care îşi propune să folosească telescoape de înaltă rezoluţie şi algoritmi de inteligenţă artificială pentru a identifica şi fotografia OZN-urile din jurul Pământului.

El a câştigat atenţia naţională pentru teoria sa conform căreia o cometă interstelară care a trecut prin sistemul nostru solar în 2017, numită „Oumuamua”, ar putea fi de fapt o sondă extraterestră  şi a scris cărţi despre posibilitatea vieţii extraterestre.

Ei au scris că telescoapele actuale, cum ar fi telescopul spaţial James Webb, ar rata obiecte atât de mici, în timp ce „radarele noastre spaţiale ar putea detecta OZN-uri de până la 36.000 km în aer şi, prin urmare, noi ar trebui să fim cu ochii pe cer. Astfel de obiecte ar putea deveni, de asemenea, detectabile pe măsură ce se apropie de Pământ, mai ales dacă creează o minge de foc ca urmare a frecării lor cu aerul”, au scris ei.

Într-un interviu exclusiv, Loeb a declarat pentru DailyMail.com că echipa sa de la Harvard, unde acum este director al Institutului de Teorie şi Calcul, foloseşte în prezent un telescop mare de campus pentru a scana cerul pentru a depista astfel de sonde extraterestre sau alte OZN-uri şi  intenţionează să înfiinţeze un al doilea telescop în lunile următoare, ca parte a proiectului său Galileo.

Cei doi bărbaţi susţin că este imposibil ca un obiect să călătorească mai repede decât viteza sunetului în atmosfera Pământului fără a crea un bum sonor şi că obiectele care se mişcă foarte rapid creează întotdeauna o „minge de foc” sau o coadă de foc ca urmare a frecării cu moleculele de aer ce fac obiectele zburătoare să ardă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sistem,
solar,
ozn

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.