Percheziţii la Medas. 13 persoane sunt urmărite penal pentru cumpărarea de terenuri şi revânzarea fictivă la preţuri de 100 de ori mai mari
Persoanele suspectate în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care vineri au fost făcute percheziţii la zeci de clinici Medas, ar fi cumpărat terenuri şi după trei luni le-ar fi vândut fictiv, la preţuri de o sută de ori mai mari, pentru a deduce TVA colectată din vânzarea succesivă.
Parchetul Tribunalului Bucureşti a început, în iulie, urmărirea penală faţă de 13 persoane suspectate de evaziune fiscală.
În acest dosar, procurorii şi poliţiştii bucureşteni au făcut, vineri, 76 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu şi Dâmboviţa, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti, transmis agenţiei MEDIAFAX.
Anchetatorii au stabilit, din probele administrate, că suspecţii, prin folosirea mai multor societăţi comerciale, au construit un circuit de operaţiuni comerciale nereale prin care au obţinut rambursări de TVA.
"Astfel, suspecţii au achiziţionat terenuri de la persoane fizice sau juridice pe care ulterior le-au revândut fictiv în interiorul grupului de societăţi comerciale controlate, în interval de trei luni, la preţuri supraevaluate de circa 100 de ori (preţul nefiind achitat în realitate), singurul scop al operaţiunilor fiind acela de a genera TVA rambursabil", a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.
Cine este Simona Ateia, proprietara Medas
Cititi mai multe pe www.
mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro