Peste 103.000 de cereri de finanţare au fost depuse în cadrul IMM Invest, în trei săptămâni de la lansare. Dar doar 208 de antreprenori au primit aprobare din partea băncilor
Aproximativ 103.300 de cereri de finanţare au fost depuse de antreprenori în cadrul programului guvernamental IMM Invest, pe parcursul celor peste trei săptămâni de funcţionare a platformei, însă, până în prezent, doar 208 de cereri au fost aprobate de băncile înscrise în cadrul programului, potrivit datelor oferite de platforma de analiză confidas.ro.
Companiile ale căror cereri de finanţare au fost aprobate sunt active în diverse sectoare şi desfăşoară activităţi precum fabricare de mobilă, fabricarea articollor de îmbrăcăminte, de încălţăminte, fabricarea de uşi şi ferestre, comerţ cu ridicata al cerealelor şi seminţelor, activităţi de asistenţă medicală, lucrări de construcţii, creşterea păsărilor sau transporturi rutiere de mărfuri.
Pe lista cererilor de finanţare aprobate de cele 22 de bănci înscrise în cadrul IMM Invest se află companii precum Umnilemn D&G din Satu-Mare – cu afaceri nete de peste 15,4 mil. lei şi un număr de 112 angajaţi-, Rexton Grup din Prahova – cu afaceri nete de peste 11,8 mil. lei şi 136 de salariaţi-, Prioris din Vrancea – cu 114 salariaţi şi afaceri nete de 4,1 mil. lei-, Metrotehnica International – cu afaceri nete de peste 44,6 mil. lei şi 45 de angajaţi-, Pop Sistem din Satu-Mare – cu o cifră de afaceri de 3,3 mil. lei şi 21 de angajaţi. Datele despre companii sunt pe anul fiscal 2018.
IMM Invest este un program de finanţare care îşi propune să asigure capital de lucru şi de investiţii firmelor mici şi mijlocii afectate de criza provocată de pandemia de Covid-19.
Prin intermediul programului, statul garantează până la 90% din valoarea creditelor obţinute de firme de la bănci, însă doar până la sfârşitul acestui an. Programul are un plafon pentru subvenţionarea dobânzilor în valoare de 781 milioane de lei şi un plafon maxim de garantare de15 miliarde de lei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro