Ploaia artificială a fost folosită pentru prima dată în Pakistan pentru a combate smogul
Autorităţile din Pakistan au folosit pentru prima dată ploaia artificială pentru a combate smogul. Mai multe avioane dotate cu echipamente de însămânţare a norilor care ajută la formarea acestora şi astfel pot provoca ploi, au survolat în weekend zone ale ţării, potrivit Sky News.
Avioanele au zburat în special deasupra oraşului Lahore din estul Pakistanului, una dintre cele mai poluate comunităţi din întreaga lume.
„A plouat în cel puţin 10 zone din Lahore", a declarat ministrul-şef interimar din Punjab, Mohsin Naqvi, potrivit Al Jazeera.
El a precizat că autorităţile monitorizează impactul ploii artificiale pe o rază de 15 km.
„Cadoul" ploii artificiale a fost oferit de Emiratele Arabe Unite, a mai spus Naqvi.
„Echipe din Emiratele Arabe Unite, împreună cu două avioane, au sosit aici în urmă cu aproximativ 10-12 zile. Au folosit 48 de rachete de semnalizare pentru a crea ploaia", a explicat demnitarul pakistanez.
Emiratele Arabe Unite folosesc tehnica frecvent pentru a crea ploaie pe întinderea aridă a ţării.
Microparticule care pătrund în sânge prin plămâni şi care pot provoca cancer, au ajuns în weekend, la Lahore, la un nivel de peste 66 de ori mai mari decât limitele de pericol stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Problema poluării aerului din Pakistan s-a agravat în ultimii ani, ca urmare a combustibilului de calitate inferioară, a fumului de la arderea culturilor şi a temperaturilor scăzute din timpul iernii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană