Povestea carnatilor oltenesti facuti din porci belgieni
La fabrica de mezeluri de la Buftea, carnatii oltenesti se fac din porci de Belgia, pentru ca sunt considerati mai buni decat ai nostri. Dupa ce sunt gata, carnatii se afuma la rumegus din lemn tare, apoi li se face dus.
"Pentru oltenesti se detaseaza spata, adica bucata din fata porcului, pieptul si cotletul. La final, din porc ramane numai pulpa", spune Stefan Padure, vicepresedintele Angst. Pentru carnatul oltenesc trebuie 90% carne si 10% grasime. Se mai adauga si carne de vita.
La raft costa 18,5 lei kilogramul. Daca are E-uri? "Bineinteles. Dar trebuie sa facem distinctia, nu toti aditivii sunt rai. Exista si E-uri acceptate. De exemplu, vitamina C este un E. Dar glutamati nu folosim, caci acestia sunt potentiatori de gust", mai zice vicepresedintele. Ne spune la ce trebuie sa ne uitam pe eticheta, atunci cand cumparam mezeluri: sa nu aiba glutamati, caragenan (alga care mentine apa) si carnea sa nu fi fost dezosata mecanic.
Detalii pe www.gandul.info.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro