Presiune pe Wall Street: Aşteptările optimiste ale Wall Street cu privire la profituri au ridicat ştacheta pentru companiile americane, care au nevoie să înregistreze cea mai mare creştere a profiturilor din ultimii doi ani pentru a evita dezamăgirea analiştilor de pe Wall Street

Autor: Ştefan Stan Postat la 07 iulie 2024 29 afişări

Presiune pe Wall Street: Aşteptările optimiste ale Wall Street cu privire la profituri au ridicat ştacheta pentru companiile americane, care au nevoie să înregistreze cea mai mare creştere a profiturilor din ultimii doi ani pentru a evita dezamăgirea analiştilor de pe Wall Street

Companiile americane vor trebui să înregistreze cea mai mare creştere a profiturilor din ultimii doi ani pentru a evita dezamăgirea analiştilor optimişti de pe Wall Street, ceea ce reprezintă o provocare pentru creşterile viitoare ale pieţei bursiere după o serie de maxime record, scrie FT. 

Acţiunile S&P 500 sunt aşteptate luna aceasta să raporteze o creştere anuală a profiturilor de aproape 9% în cele trei luni până în iunie, cea mai mare creştere trimestrială de la începutul anului 2022, potrivit previziunilor analiştilor compilate de FactSet.

Indicele a urcat cu aproximativ 16% în 2024, într-o creştere susţinută în mare parte de o mână de companii tehnologice masive.

Acest lucru a împins evaluările acţiunilor la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape trei ani, lăsând loc pentru dezamăgire în cazul în care câştigurile nu reuşesc să se ridice la înălţimea aşteptărilor.

"Avem nevoie de câştiguri pentru a ajunge la nivelul evaluărilor", a declarat Liz Ann Sonders, strateg şef de investiţii la Charles Schwab. "Nu sugerez că acesta va fi un trimestru "uh-oh" în care nu veţi îndeplini aceste aşteptări, dar este clar că ştacheta a fost pusă destul de sus."

Băncile de investiţii, inclusiv JPMorgan Chase şi Citigroup, dau startul serios sezonului vineri, 12 iulie, cu sectorul financiar dominând primele zile. Microsoft, Alphabet, compania mamă a Google, şi Tesla sunt programate să raporteze pe 23 iulie.

Important

Analiştii îşi reduc de obicei previziunile privind câştigurile companiilor pe măsură ce se apropie sezonul rezultatelor, însă în acest trimestru acest lucru nu s-a întâmplat în aceeaşi măsură. Conform FactSet, cifrele au fost reduse cu doar 0,5 %, comparativ cu o medie de 3,4 % în ultimii cinci ani.

În acelaşi timp, creşterea tehnologică a dus S&P la un nivel record şi a împins evaluarea sa de la 19 ori câştigurile preconizate în ianuarie la un multiplu de puţin peste 21 de ori - cel mai ridicat nivel de la sfârşitul anului 2021, în timpul pandemiei de coronavirus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
analisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.