Profitul net al Deutsche Telekom a crescut cu 34% în trimestrul al doilea, la 711 milioane euro
Profitul net al Deutsche Telekom a crescut cu 34% în trimestrul al doilea, de la 530 de milioane de euro în urmă cu un an la 711 milioane de euro, susţinut de revenirea la profitabilitate a diviziei americane T-Mobile, de a cărei achiziţie sunt interesate mai multe companii, relatează MarketWatch.
Veniturile Deutsche Telekom au scăzut cu 0,3%, la 15,11 miliarde de euro.
La creşterea profitului grupului a contribuit divizia T-Mobile din SUA, care a revenit la profit în trimestrul al doilea după pierderi înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, precum şi un schimb de spectru cu Verizon Communications, care a generat un câştig înainte de taxe de circa 400 milioane euro.
Deutsche Telekom deţine o participaţie de 67% la T-Mobile, iar directorul general al grupului german, Timotheus Hoettges, urmează să comenteze pe parcursul acestei zile speculaţiile legate de vânzarea diviziei, potrivit unui purtător de cuvânt.
Analiştii anticipau că T-Mobile va încheia un acord de vânzare cu Sprint Corp, care să ducă la creşterea competitivităţii companiilor, dar Sprint a decis să renunţe la preluare, a relatat Wall Street Journal în această săptămână.
Cu puţin timp înainte de această decizie, operatorul francez Ilian ca făcut o ofertă de preluare a unei participaţii majoritare la T-Mobile, dar nu a obţinut acces la datele financiare ale acesteia, au spus persoane apropiate situaţiei.
Preşedintele Dish Network, Charlie Ergen, a declarat miercuri că grupul este interesat la rândul său de preluarea T-Mobile US.
Fondurile din vânzarea T-Mobile ar fi binevenite pentru Deutsche Telekom, care investeşte mai multe miliarde de euro pentru modernizarea reţelei fixe din Germania şi contracararea concurenţei Vodafone Group şi Liberty Global, care operează reţele de televiziune prin cablu pe piaţa germană.
Potrivit Deutsche Telekom, declinul numărului de abonaţi pentru telefonia fixă a încetinit, iar operaţiunile pe segmentul mobil din Germania sunt în mare parte stabile. În restul Europei, veniturile au scăzut, dar profitul a fost susţinut de reducerea costurilor.
Pe ansamblul anului, Deutsche Telekom a confirmat estimările, anticipând un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de circa 17,6 miliarde euro.
În trimestrul al doilea, profitul EBITDA a urcat cu 0,3%, la 4,43 miliarde euro, uşor peste estimările analiştilor intervievaţi de Bloomberg, de 4,39 miliarde de euro.
Deutsche Telekom controlează grupul elen OTE, prezent în România prin Romtelecom şi subsidiara locală a operatorului de telefonie mobilă Cosmote.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană