Prognoza specială pentru Bucureşti: cod roşu de caniculă

Autor: Laura Buciu Postat la 15 iulie 2024 40 afişări

Meteorologii au emis, luni, prognoza specială pentru Bucureşti. Luni, marţi şi miercuri, Capitala este sub cod roşu de caniculă.

Prognoza specială pentru Bucureşti: cod roşu de caniculă

Luni, valul intens de căldură va persista. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 21...23 de grade. Disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Marţi, valul de căldură va fi în continuare intens. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 21...23 de grade. Disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Miercuri, valul intens de căldură se va menţine, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 24...25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prognoză,
caniculă,
cod roşu

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.