Programul de accelerare Orange Fab ajunge la 40 de startup-uri după integrarea a patru noi companii de tehnologie: Core Antivirus, Esave, Field OS şi Stage One

Autor: Cristina Bellu Postat la 21 septembrie 2022 51 afişări

Programul de accelerare Orange Fab ajunge la 40 de startup-uri după integrarea a patru noi companii de tehnologie: Core Antivirus, Esave, Field OS şi Stage One

Programul de accelerare Orange Fab, dezvoltat în 2017 de gigantul francez de teleco­municaţii, a ajuns la un număr de 40 de startup-uri după ce Core Antivirus, Esave, Field OS şi Stage One s-au alăturat proiectului din această toamnă.

Dintre cele patru startup-uri admise în program, două sunt companii care prezintă soluţii şi tehnologii în domeniul securiţăţii cibernetice, o temă actuală şi de importanţă strategică pentru Orange, în timp ce alte două completează oferta de produse şi servicii IT&C oferite clienţilor de către Orange Business Services.

Astfel, Core Antivirus este un produs de securitate cibernetică de ultimă generaţie, care consumă puţine resurse, oferă protecţie în timp real, scanări manuale şi programate, protecţie Cloud şi o interfaţă pentru configurare la distanţă. Utilizând Inteligenţa Artificială, acesta detectează şi blochează cele mai noi ameninţări, precum Zero-Day, ameninţări persistente avansate, aplicaţii potenţial nedorite şi exploit-uri, înainte ca acestea să provoace daune dispozitivului.

StageOne este un produs software disruptiv de securitate cibernetică ofensivă ce pregăteşte organizaţiile pentru a face faţă atacurilor cibernetice avansate, demonstrând eficacitatea sau ineficienţa programului lor de securitate. Platforma permite utilizarea unor tehnici complexe adversariale împotriva infrastructurii ţintă pentru a găsi vulnerabilităţi, ajutând astfel la atenuarea acestora înainte ca un atacator real să le poată manipula.

Esave reprezintă un sistem digital bazat pe valve inteligente şi Inteligenţa Artificială, cu ajutorul căruia se poate planifica încălzirea în fiecare încăpere. Datorită comunicaţiei în timp real, sistemul detectează şi elimină pierderile de căldură atunci când ferestrele şi uşile sunt deschise. Sistemul aduce şi un plus de confort utilizatorilor prin balansarea agentului termic pentru a putea oferi temperatura dorită în fiecare spaţiu.

FieldOS, denumit anterior SmartHuts, este un produs intuitiv care ajută în gestionarea integrată a bunurilor unei companii de către echipele de mentenanţă.

Toate startup-urile beneficiază de mentorat pentru dezvoltarea produselor şi definitivarea planului de afaceri alături de experţii Orange şi vor primi suport pentru granturi de cercetare şi pentru implementarea proiectelor pilot alături de companii şi de autorităţile publice.

De asemenea, vor avea acces în laboratorul Orange 5G Lab, la echipamente şi tehnologii de comunicaţii de ultimă generaţie, care să-i ajute să-şi testeze şi să-şi optimizeze soluţiile bazate pe tehnologiile 5G şi IoT.

Acceleratorul Orange Fab, lansat pentru a sprijini antreprenorii români activi în tehnologie, a achiziţionat, până în prezent, produse şi servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile incluse în program, implementând alături de acestea peste 90 de proiecte.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.