Protestatarii au dărâmat uşile Senatului mexican şi au oprit o şedinţă parlamentară

Autor: Mediafax Postat la 11 septembrie 2024 20 afişări

Protestatarii au dărâmat uşile Senatului mexican şi au oprit o şedinţă parlamentară

Protestatarii au dărâmat uşile Senatului mexican şi au oprit o şedinţă parlamentară în care se discuta despre reforma judiciară. Este vorba despre un proiect controversat care, printre altele, a tensionat relaţiile dintre Mexic şi SUA. Proiectul a fost aprobat după evacuarea protestatarilor.

Parlamentarii mexicani au fost forţaţi să suspende dezbaterea privind o reformă judiciară, după ce protestatarii au spart uşile clădirii Senatului şi au intrat cu forţa în sala de şedinţe a Camerei Superioare, potrivit CNN.

Cel puţin o persoană a fost rănită în timpul tulburărilor, a anunţat echipa de comunicare a Senatului.

Votul asupra reformei constituţionale, care va permite mexicanilor să-şi aleagă judecătorii din diferite instituţii prin vot popular, a fost adoptat de Senat, după evacuarea protestatarilor.

Schimbările constituţionale care au declanşat tulburările sunt susţinute de preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador. Preşedintele critică de mult Curtea Supremă, deoarece aceasta a împiedicat unele dintre propunerile sale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
senat,
mexic,
protest,
protestatari,
oprire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.