PwC Audit va evalua 205 angajaţi ASF, înaintea disponibilizărilor
PricewaterhouseCoopers Audit va evalua 205 angajaţi cu funcţii de conducere din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), dintr-un total de circa 600 de salariaţi, proces care va începe la mijlocul acestei luni şi în urma căruia unii vor fi confirmaţi în posturi, iar alţii vor fi disponibilizaţi
"PricewaterhouseCoopers Audit a fost desemnată câştigătoare în data de 4 noiembrie. Preţul ofertei depuse de câştigător a fost 316.400 lei, fără TVA. Evaluarea va începe la mijlocul acestei luni", au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul instituţiei.
Contractul a fost estimat la 540.000 lei, fără TVA, şi se va derula pe o perioadă de 45 de zile.
Alături de PricewaterhouseCoopers Audit, la licitaţie s-au mai înscris Ernst&Young, Deloitte Consultanţă, Tactic Consulting Unit, BPI Management Consulting România şi BDO Business Advisory.
De asemenea, KPMG România şi Hay Group Management Consultants s-au înscris, dar ofertele au fost respinse din cauza nerespectării legislaţiei cu privire la garanţia de participare, conform datelor disponibile www.e-licitatie.ro.
Procesul de evaluare va avea ca rezultat fie confirmarea anumitor persoane cu funcţii de conducere, fie disponibilizarea lor.
Potrivit scrisorii de intenţie convenite cu Fondul Monetar Internaţional, în termen de două luni de la finalizarea evaluării, ASF va elabora un plan de restructurare.
"ASF ar trebui să finalizeze rapid integrarea fostelor trei autorităţi de supraveghere. Pe baza evaluării realizată de compania independentă de consultanţă selectată privind salariile şi personalul, va fi elaborat un plan de acţiune în două luni (de la data evaluării efectuate de compania de consultanţă) pentru a reorganiza ASF. În urma evaluării consultantului, ASF va derula un exerciţiu de optimizare a afacerii", se arată în scrisoarea de intenţie obţinută în exclusivitate de MEDIAFAX.
Disponibilizările vor fi operate în conformitate cu contractul colectiv de muncă.
Conform anunţului de participare, câştigătorul licitaţiei va trebui să raporteze rezultatele evaluării celor 205 persoane şi să evidenţieze punctele forte şi slabe ale fiecărei persoane evaluate, precum şi indicarea unui scor individual pe competenţele analizate.
Până atunci, însă, instituţia trebuie să disponibilizeze circa 30 de persoane pentru a se încadra în limita de personal stabilită prin ordonanţa privind organizarea ASF, de 609 persoane, au menţionat sursele.
ASF a început deja evaluarea şoferilor angajaţi ai instituţiei, şi urmează ca din 23 de persoane să fie disponibilizate 10. Potrivit surselor citate, până la finele anului vor mai pleca din instituţie consilieri, angajaţi de la Serviciul Comunicare şi câteva persoane cu funcţii de conducere.
Mai mult, până la mijlocul anului viitor, conducerea ASF a decis suspendarea temporară a acordării sporului de confidenţialitate, după ce în acest an a fost întreruptă plata sporului de vechime, au mai spus sursele.
ASF şi-a început activitatea la finele lunii aprilie, prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro