RetuRO a inaugurat în comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, cel de-al şaptelea centru regional de numărare şi sortare a ambalajelor SGR, urmând să deschidă unităti similare la Suceava, Bihor şi Constanţa în următoarele luni

Autor: Roxana Rosu Postat la 01 octombrie 2024 189 afişări

RetuRO a inaugurat în comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, cel de-al şaptelea centru regional de numărare şi sortare a ambalajelor SGR, urmând să deschidă unităti similare la Suceava, Bihor şi Constanţa în următoarele luni

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, a inaugurat în comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, cel de-al şaptelea centru regional de numărare şi sortare a ambalajelor SGR, urmând să deschidă unităti similare la Suceava, Bihor şi Constanţa în următoarele luni.

Deschiderea centrului va crea 120 de locuri de muncă.

Noul centru RetuRO este amplasat în incinta parcului industrial Eli Park şi are o suprafaţă de aproximativ 6.000 de metri pătraţi, având o capacitate anuală de numărare de aproximativ 280 milioane de ambalaje SGR şi o capacitate de sortare şi procesare pe tipuri de materiale (PET, metal, sticlă) de peste 820 milioane de ambalaje SGR.

„Se împlinesc 10 luni de la lansarea Sistemului de Garanţie-Returnare în România, timp în care acest proiect de economie circulară a reuşit să schimbe atitudinea şi comportamentul consumatorilor cu privire la gestionarea ambalajelor de băuturi. Astăzi, sistemul este bine cunoscut de întreaga populaţie, reuşind să colecteze peste 2 miliarde de ambalaje SGR de la lansarea în România. În acelaşi timp, eforturile noastre de îmbunătăţire şi eficientizare a SGR continuă, iar deschiderea centrului regional din Prahova este un pas important în acest sens. Vom continua extinderea infrastructurii cu alte trei centre ce urmează a fi deschise în lunile următoare în Suceava, Bihor şi Constanţa, asigurând astfel gestionarea eficientă a volumului tot mai mare de ambalaje returnate la nivel naţional”, declară Gemma Webb, CEO şi Preşedinte al Directoratului RetuRO.

În luna august, românii au returnat 533 milioane de ambalaje SGR, reprezentând aproximativ 80% din totalul ambalajelor SGR puse pe piaţă în această lună.

De la lansarea sistemului şi până la finalul lunii august, peste 104.000 de tone de ambalaje au fost predate de RetuRO către reciclatori, pentru producerea de noi ambalaje.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ambalaje,
deschidere,
sistem,
bihor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.