Robert Rekkers pleaca de la Banca Transilvania. Cine vine in locul lui

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 ianuarie 2012 100 afişări

Robert Rekkers si-a dat demisia din functia de director general al Bancii Transilvania si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie, a informat banca, fara a preciza motivele demisiei.

"Cu siguranta, Banca Transilvania va ocupa un loc aparte in cariera mea si sunt mandru de rezultatele obtinute aici. Mi-a placut mai ales spiritul antreprenorial pe care l-am intalnit la BT si ma bucur ca banca a devenit una dintre cele mai mari institutii bancare din Romania", a afirmat, la plecare, Robert Rekkers. "Am incredere in Banca Transilvania, in rolul ei tot mai important pe piata. Puterea ei vine din interior, datorita acelei echipe de succes cu care am avut placerea sa lucrez atatia ani."

Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, i-a multumit lui Robert Rekkers pentru contributia sa, timp de peste 9 ani, la ceea ce inseamna azi Banca Transilvania, spunand ca "a fost, cu siguranta, un factor esential al succesului BT".

Peter Franklin, membru al Consiliului de Administratie al bancii din anul 2010, a fost numit administrator delegat pentru coordonarea activitatii executive a BT si a Comitetului Executiv de Management, cu mandat interimar, incepand cu data de 1 februarie 2012.

Franklin are experienta de 37 de ani în domeniul financiar - bancar, in companii ca General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank, lucrand atat in Asia, cat si in Europa. Este absolvent al Oxford University. El a fost nominalizat de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in Consiliul de Administratie si este, de asemenea, membru in Comitetul de Audit si in Comitetul de Remunerare al BT.

"Sunt convins ca vom face echipa buna si de acum inainte, pentru a continua dezvoltarea Bancii Transilvania", a comentat Horia Ciorcila.

Robert Rekkers a indeplinit functia de director general al Bancii Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara. Desi contractul initial de colaborare cu BT prevedea o perioada de 4 ani, acesta a fost reinnoit de trei ori de catre Consiliul de Administratie. Venirea sa la Banca Transilvania, in anul 2002, a coincis cu trasarea unei noi strategii de business de catre Consiliul de Administratie BT, strategie care a prevazut trei directii de actiune: consolidarea bancii, lansarea grupului financiar Banca Transilvania si repozitionarea BT in sistemul bancar romanesc.

BT, cea mai mare banca din Romania cu capital privat autohton, este a treia banca din sistem dupa valoarea activelor, cu o cota de piata de 6,7%. Dupa primele noua luni din 2011, banca a raportat un profit de 106,9 milioane de lei, cu 53% mai mult decat în aceeasi perioadă a lui 2010. Banca este detinuta de actionari romani (inn principal SIF-uri si Horia Ciorcila) in proportie de 52,55%, cei straini (in primul rand BERD si Bank of Cyprus) detinand 47,45%.

Agentia Fitch Ratings a confirmat în iulie 2011 calificativul BB- pentru datoria pe termen lung, aratand ca banca a continuat sa-si amelioreze cota de piata, pe fondul reducerii presiunii competitive din partea băncilor concurente cu capital străin. Fitch a remarcat ca banca are un portofoliu de credite diversificat si o pondere relativ redusa a creditelor în valută, raportat la media sectorului bancar.

Pentru 2012, Rekkers declara in decembrie pentru BUSINESS Magazin ca BT are ca tinta o majorare a creditarii cu 10%, in conditiile folosirii mai intensive a retelei de unitati deja existente.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/robert-rekkers-pleaca-de-la-banca-transilvania-cine-vine-in-locul-lui-9161110
9161110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.