Rusia vrea să creeze propriile programe software, pentru a evita dependenţa de produsele importate
Rusia vrea să înlocuiască programele software importate din străinătate cu unele dezvoltate de către producătorii ruşi, instituţiile guvernamentale fiind obligate să cumpere softuri produse local, în dauna celor aduse din ţările din Vest.
Ministerul Comunicaţiilor din Rusia a creat o serie de măsuri menite să susţină variantele ruseşti ale programelor software importate din străinătate, potrvit scrisorii către Ministerul Industriei, citate de publicaţia Vedomosti, relatează Ria Novosti.
"Departamentul propune stabilirea unui preţ mai mic cu 15% la achiziţionarea de software produs în Rusia. Dacă un program importat din străinătate este cumpărat, deşi există şi varianta internă a acestuia, ministerele vor fi obligate să dea o explicaţie scrisă în acest sens şi să o facă publică", se arată în scrisoarea Ministerului Comunicaţiilor.
În plus, Ministerul Comunicaţiilor se angajează să ofere autorităţilor locale, regionale şi federale o parte dintre programele de care au nevoie.
De asemenea, agenţiile guvernamentale şi companiile aflate în subordinea statului vor fi obligate să raporteze Ministerului Comunicaţiilor proporţia dintre programele software naţionale şi cele străine pe care acestea la utilizează.
În luna august, ministrul Comunicaţiilor, Nikolai Nikiforov, a declarat că pregăteşte o serie de măsuri pentru înlocuirea softului importat şi că termenul pentru implementarea acestor acţiuni este între trei şi şapte ani.
Mai multe proiecte care au ca scop obţinerea independenţei Rusiei faţă de importurile din ţările din Vest au fost create de către guvernul de la Moscova, după impunerea sancţiunilor de către Statele Unite şi Uniunea Europeană din cauza conflctului din Ucraina.
De exemplu, guvernul a înfiinţat în iunie Sistemul Naţional de Plată cu Cardul, după ce Visa şi MasterCard au suspendat procesarea plăţilor la băncile SMP şi Rossiya.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro