Salariu de şef: Cât a câştigat şeful Nvidia, omul sub conducerea căruia acţiunile au explodat cu 200% şi care le-a adus investitorilor miliarde de dolari

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 15 mai 2024 573 afişări

Salariu de şef: Cât a câştigat şeful Nvidia, omul sub conducerea căruia acţiunile au explodat cu 200% şi care le-a adus investitorilor miliarde de dolari

CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, a primit un salariu uriaş pentru 2023, după ce acţiunile Nvidia au crescut pe burse cu 200%, pe fondul unei cereri puternice pentru cipurile AI produse de companie, scrie Business Insider.

Huang, care este, de asemenea, co-fondator al Nvidia, a încasat un salariu de 34,2 milioane de dolari pentru rezultatele de anul trecut. Investitorii au fost recompensaţi cu dividende în valoare  987 mil.  dolari. Însă suma din conturile acestora se estimează că ar fi mult mai mare, datorită creşterii acţiunilor.

Compensaţia lui Huang a constat în 26,7 milioane de dolari în acţiuni, 4 milioane de dolari în bonusuri cash şi 2,5 milioane de dolari pentru alte cheltuieli.

Cererea pentru cipurile Nvidia este atât de mare încât Huang a fost nevoit să asigure analiştii că firma le alocă „în mod echitabil”.

Cererea de cipuri  AI a făcut ca preţul acţiunilor Nvidia să se tripleze în ultimul an, ceea ce a transformat Nvidia în a treia cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piaţă de 2,300 de miliarde de dolari, după Apple şi Microsoft.

Creşterea acţiunilor Nvidia s-a reflectat direct şi asupra CEO-ului, care a devenit al 18 lea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 80,5 miliarde de dolari. Jensen Huang deţine o participaţie de 3,8% în companie.

Huang nu este singurul director care se bucură de un salariu generos.

Compensaţia lui Colette Kress, directorul financiar al Nvidia, a crescut cu aproximativ 22%, ajungând la 13,3 milioane de dolari anul trecut.

Personalul de bază şi-a văzut de asemenea salariile, mărite angajatul mediu ducând acasă 266,939 de dolari în 2024, cu 17% mai mult decât în anul precedent.

Acţiunile au crescut cu 85% până acum în acest an şi au câştigat peste 200% în ultimele 12 luni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.