Sarbatoarea Floriilor: ce mesaje au pentru credinciosi Patriarhul Daniel si Papa Benedict

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 aprilie 2011 78 afişări

Duminica Floriilor, in traditia crestina, aminteste ziua in care Isus Hristos a intrat in Ierusalim, intampinat cu frunze de palmier readuce in memoria crestinilor momentul in care Iisus Hristos a intrat in Ierusalim, intampinat cu ramuri de finic si cu urale de multimea care auzise de minunea pe care o facuse - invierea lui Lazar.

"Pentru noi, crestinii, ramurile de finic sau ramurile de salcie reprezinta curatia dobandita prin smerenie, prin rugaciune, prin plangerea pacatelor. Salcia se si numeste plangatoare, smerita", a afirmat Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in predica de azi de la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

"Cand purtam aceste ramuri de salcie sau de finic, finicul este simbolul nemuririi, atunci de fapt noi exprimam bucuria ca am biruit ispitele din timpului postului, ca am primit iertarea pacatelor timp de 40 de zile prin spovedanie, prin pocainta si prin savarsirea faptelor bune". "Ramurile de finic sau stalparile de copaci prefigureaza buchetul de virtuti pe care noi trebuie sa intampinam pe Mantuitorul Iisus Hristos", a spus Patriarhul. "Intrarea in Ierusalimul pamantesc a Domnului Iisus Hristos este si o prevestire a intrarii Sale in Ierusalimul Ceresc prin Invierea din morti, iar ramurile de finic sau stalparile de copaci prefigureaza buchetul de virtuti cu care noi trebuie sa intampinăm pe Mantuitorul".

La sfarsitul liturghiei, Patriarhul i-a felicitat pe credincioşii care poartă nume de flori. Credinciosii prezenti au primit din partea Patriarhului Romaniei iconite cu Intrarea Domnului in Ierusalim.

La Vatican, Papa Benedict al XIV-lea a vorbit azi despre relatia intre om si Dumnezeu si pe felul cum tehnologia a modificat-o. "Oamenii au dorit intotdeauna sa fie ca Dumnezeu, sa atinga inaltimea lui prin propriile lor puteri. Si omenirea a reusit sa realizeze atatea lucruri: putem sa zburam! Putem sa ne vedem, sa ne auzim si sa ne vorbim unii altora din cele mai indepartate locuri ale planetei", spune Papa. Odata cu progresul tehnologiei insa au crescut si posibilitatile oamenilor de a-si face rau unii altora, pentru ca "limitarile noastre au ramas si ele neschimbate", iar recentele catastrofe naturale ne amintesc si ele ca omenirea nu e atotputernica, iar progresul tehnologiei si al stiintei nu ne salveaza de ele.

"Daca vrem o relatie cu Dumnezeu, trebuie intai sa lasam deoparte mandria de a vrea sa-i luam locul. Tehnologia nu-l poate inlocui pe Dumnezeu", a afirmat Papa Benedict, in fata celor 50.000 de catolici adunati in Piata Sf. Petru din Roma.

Papa a anuntat ca banii stransi la colecta de la slujba din Joia Mare, din 28 aprilie, vor fi donati pentru ajutorarea sinistratilor din Japonia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sarbatoarea-floriilor-ce-mesaje-au-pentru-credinciosi-patriarhul-daniel-si-papa-benedict-8165272
8165272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.