Scholz vrea reforma pieţei de energie electrică în vigoare „în această iarnă”
Cancelarul german Olaf Scholz declară că doreşte să grăbească reformele de pe piaţa energiei electrice pentru a reduce presiunea asupra consumatorilor şi întreprinderilor înainte de iarna europeană care se apropie.
În urma invaziei Ucrainei, Rusia a redus livrările de gaze către Europa, ceea ce a dus la creşterea preţurilor la acest combustibil şi la creşterea costurilor energiei electrice.
Companiile de electricitate care nu folosesc gaze, cum ar fi cele nucleare, solare sau regenerabile, au reuşit să "obţină profituri suplimentare deoarece preţul este determinat de electricitatea produsă cu gaze", a declarat Scholz într-un discurs la Berlin, citat de AFP.
Germania şi Uniunea Europeană au elaborat propuneri pentru a elimina profiturile neaşteptate ale producătorilor de energie electrică din afara gazelor naturale, pentru a reduce presiunea asupra consumatorilor şi companiilor care se scufundă sub greutatea facturilor în creştere.
"Acum vom face acest lucru cu mare viteză, astfel încât să putem uşura povara", a declarat Scholz.
"Puteţi fi siguri că acest lucru se va întâmpla cu viteza necesară pentru a o ţine sub control în această iarnă", a mai spus Scholz.
Germania s-a grăbit să îşi umple rezervoarele de gaz înainte de sezonul energofagiei şi s-a grăbit să construiască terminale de gaz pentru a importa noi livrări din alte părţi.
Cea mai mare economie europeană a repornit, de asemenea, centralele pe cărbune dezactivate, iar la începutul acestei luni a decis să menţină două centrale nucleare în stand-by până la jumătatea lunii aprilie, în loc să pună capăt complet utilizării energiei atomice până la sfârşitul anului.
De asemenea, guvernul a dezvăluit un plan de 65 de miliarde de euro pentru a reduce presiunea inflaţiei preţurilor la energie, inclusiv bani pentru pensionari şi studenţi.
Creşterea bruscă a costului energiei electrice a fost "cea mai mare provocare" pentru industria auto emblematică a Germaniei, a declarat marţi asociaţia industrială VDA.
Aproximativ 95% dintre companiile intervievate de VDA au declarat că sunt puternic sau foarte puternic împovărate de creşterea preţurilor, ceea ce face ca Germania să devină "necompetitivă", în opinia grupului de lobby.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro