Se poate prăbuşi un avion din cauza turbulenţelor? Zborurile vor fi din ce în ce mai perturbate de acestea

Postat la 15 iulie 2024 56 afişări

Se poate prăbuşi un avion din cauza turbulenţelor? Zborurile vor fi din ce în ce mai perturbate de acestea

Chris McGee, pilot comercial de aproape 30 de ani, a zburat atât pe distanţe lungi, cât şi pe distanţe scurte.

„În ceea ce priveşte prăbuşirea unui avion din cauza turbulenţelor, este la fel de probabil ca şi cum aş ieşi pe uşă şi mi-ar ateriza un meteorit în cap”, spune ea.

Un zbor Air Europa de la Madrid a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la începutul acestei luni, după ce a fost lovit de turbulenţe puternice, în urma cărora 30 de persoane au fost tratate la spital cu răni minore.

Experţii consideră că turbulenţele se înrăutăţesc şi, din cauza schimbărilor climatice, se aşteaptă ca această tendinţă să continue. Profesorul Paul Williams, om de ştiinţă în domeniul atmosferei şi coautor al primului studiu global privind impactul schimbărilor climatice asupra turbulenţelor, a avertizat anul trecut că, dacă nu se face nimic pentru a contracara schimbările climatice, zborurile vor fi din ce în ce mai perturbate de acestea, scrie Sky News.

Chris McGee, pilot comercial de aproape 30 de ani, a zburat atât pe distanţe lungi, cât şi pe distanţe scurte. „În ceea ce priveşte prăbuşirea unui avion din cauza turbulenţelor, este la fel de probabil ca şi cum aş ieşi pe uşă şi mi-ar ateriza un meteorit în cap”, spune ea.

„Avioanele sunt mult prea bine construite”, continuă ea. „Pe măsură ce apar noi tehnologii, avem noi materiale, cum ar fi fibra de carbon, care sunt mult mai flexibile şi mult mai capabile să suporte turbulenţele într-un mod şi mai sigur şi chiar mai confortabil, astfel încât această probabilitate este incredibil de redusă.”

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cauza,
avion,
prabusire

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.